search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Προβλήματα από τον χιονιά σε όλη τη χώρα – 105 κλήσεις για ξεριζωμένα δέντρα κι αντικείμενα στην Αττική λόγω ανέμων (Photos)

30.11.2016 19:22
Προβλήματα από τον χιονιά σε όλη τη χώρα - 105 κλήσεις για ξεριζωμένα δέντρα κι αντικείμενα στην Αττική λόγω ανέμων (Photos) - Media

 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική παρέσυραν αντικείμενα στο διάβα τους και τα προσγείωσαν σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί διερχόμενος πεζός η οδηγός

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην Αττική, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 105 κλήσεις, κυρίως για κοπές δένδρων και για απομακρύνσεις διαφόρων αντικειμένων από δρόμους.

Συγκεκριμένα, οι περισσότερες αφορούσαν κοπές δέντρων, ενώ οι υπόλοιπες για πτώσεις αντικειμένων τέντες και πινακίδες κτλ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από το πρωί στην Αττική τα παρέσυραν στο διάβα τους και τα προσγείωσαν σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί διερχόμενος πεζός η οδηγός.

Όλα τα περιστατικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται άμεσα.

Προβλήματα και στην υπόλοιπη χώρα

Στο έλεος των ισχυρών ανέμων βρέθηκε και η Χίος. Στο αεροδρόμιο ένα αλμυρίκι που ξεριζώθηκε προκάλεσε σημαντικές φθορές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο ενώ ασήμαντες φθορές προκάλεσαν σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα τα κλαδιά των δέντρων που έσπασαν στην πλατεία  Βουνακίου.

Κλειστά παρέμειναν για δεύτερη ημέρα σήμερα τα μειονοτικά δημοτικά σχολεία στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως διευκρίνισε δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, «το οδικό δίκτυο της περιοχής παραμένει ανοιχτό αλλά λόγω παγετώνα δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι δάσκαλοι προς τα σχολεία».

Ιδιαίτερη προσοχή, εξάλλου, σε όσους κινούνται στους δρόμους της Κοζάνης, μιας και ο παγετός από το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να είναι ισχυρός.

Όσοι μετακινούνται προς τα ορεινά του νομού Φλώρινας θα πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί, καθώς ο συνδυασμός χιονόπτωσης και χαμηλών θερμοκρασιών δημιουργεί ολισθηρό οδόστρωμα.

Εξάλλου, 21 μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας επιχειρούν σε όλο το Νομό Μαγνησίας, λόγω της χιονόπτωσης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη. Χιονόπτωση σημειώνεται στο Πήλιο μέχρι το Καράβωμα, Κεραμίδι, Κανάλια, Ανάβρα, Κάπουρνα, που κατά τόπους είναι έντονη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24