15/07/2019 22:03:23
10.12.2009

Φαρμακοποιοί…μαινόμενοι…

Φαρμακοποιοί…μαινόμενοι… - Media

Αν το ερχόμενο Σάββατο, οι έλληνες φαρμακοποιοί, στη γενική Συνέλευσή τους, τοποθετηθούν υπέρ της εισήγησης της ηγεσίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για Καταγγελία της Σύμβασης με τον Οργανισμό Περίθαλψης των Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), τότε…, λίγες μέρες μετά την έναρξη της νέας χρονιάς, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνουν τα φάρμακά τους ιδιοχείρως κι ιδιοτσέπως.  Ύστερα, κραδαίνοντας τις αποδείξεις πληρωμής, θα πρέπει να επισκέπτονται τον Οργανισμό και να ζητούν τα χρήματά τους πίσω.

Είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2009 που οι φαρμακοποιοί εξετάζουν το ενδεχόμενο διακοπής της πίστωσης (μάλιστα επίκεινται συζητήσεις για λήψη ανάλογων αποφάσεων και σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ταμεία, πλην του ΙΚΑ και του ΟΓΑ), όχι από συντεχνιακό καπρίτσιο αλλά επειδή έχουν παρέλθει μήνες και μήνες (στη συγκεκριμένη περίπτωση μόλις 8) χωρίς να έχουν εισπράξει δραχμή.

3,8 δις ευρώ από τη συνολική φαρμακευτική δαπάνη (9δις) είναι αυτή τη στιγμή ο τζίρος των φαρμακείων και οι φαρμακοποιοί αποδίδουν την τρελή κούρσα ανόδου των τελευταίων χρόνων στη διακίνηση νέων ακριβότερων φαρμάκων. Θεωρούν ωστόσο ότι η προαναγγελθείσα κατάργηση της λίστας δε θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα κι ότι τα κέρδη από την εφαρμογή του μέτρου δε θα ξεπεράσουν το 0,030%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.