search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Οι παλιοί σύντροφοι επανενώθηκαν μετά θάνατον: Οι στάχτες του Φιντέλ στο μαυσωλείο του Τσε

01.12.2016 07:17
Οι παλιοί σύντροφοι επανενώθηκαν μετά θάνατον: Οι στάχτες του Φιντέλ στο μαυσωλείο του Τσε - Media

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τον Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα, οι στάχτες του ηγέτη της Αβάνας πρόκειται να μεταφερθούν στο μαυσωλείο όπου βρίσκεται θαμμένος ο άλλος μεγάλος ηγέτης της κουβανικής επανάστασης και συναγωνιστής του Κάστρο, Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα.

Το μαυσωλείο, το οποίο εκτός από τον Γκεβάρα στεγάζει κι αλλους αγωνιστές της κουβανικής επανάστασης, βρίσκεται στην πόλη της Σάντα Κλάρα όπου το 1959 δόθηκε η αποφασιστική μάχη της επανάστασης κατά του δικτάτορα Μπατίστα και οδήγησε στην επικράτηση της επανάστασης.

 Όπως μεταδίδουν τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης οι στάχτες του Κάστρο θα παραμείνουν στο μαυσωλείο για μια νύχτα και στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσουν στο Σαντιάγκο της Κούβας όπου και θα ταφούν  στο κοιμητήριο της  Σάντα Ιφιγένια. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21