search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:56
MENU CLOSE

Διεθνής βράβευση για τον Soloup

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1945
1-12-2016
01.12.2016 15:44
soloup-4.jpg

 

Το «Αϊβαλί», το graphic novel του σκιτσογράφου μας Soloup, προσκλήθη­κε και τιμήθηκε πρόσφατα και στη Γαλλία. Συγκεκρι­μένα στην πόλη Clermont Ferrrand, όπου έγινε το 17ο Φεστιβάλ «Rendez-vous du Carnet de Voyage», ένα διεθνές φεστιβάλ για… ταξι­διάρικα σκίτσα, κόμικς και ντοκιμαντέρ.

Στο «Αϊβαλί» παραχωρήθηκε ειδικός εκθεσιακός χώρος, ενώ ο Soloup πραγματοποίησε και μια διάλεξη για τα κόμικς και τη σχέση τους με την Ιστορία. Το «Αϊβαλί» προκρίθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα και τελικά τιμήθη­κε με το βραβείο «Coup De Coeur Du Jury Medecins Sans Frontiers 2016», σαν να λέμε το… αγαπημένο της καρδιάς των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Να θυμίσουμε ότι το «Αϊβαλί», στα δύο χρόνια της κυκλοφορίας του, έχει ήδη τιμηθεί το 2015 με το βραβείο καλύτερου κόμικς και του καλύτερου σεναρίου, μεταφρά­στηκε στα γαλλικά και στα τουρκικά, έχει γίνει αντικείμε­νο ημερίδων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών διατρι­βών, ενώ μετά την έκθεση στο μουσείο Μπενάκη έχει πε­ριοδεύσει σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε Γαλλία, Βέλγιο, Τουρκία και Ιταλία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24