search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:09
MENU CLOSE

Το Twitter απειλεί να «εξορίσει» τον Τραμπ

01.12.2016 16:55
Το Twitter απειλεί να «εξορίσει» τον Τραμπ - Media
 
Τι κι αν είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, πρέπει κι αυτός να ακολουθεί τους κανόνες που υπάρχουν, ειδάλλως θα… εξοριστεί.
 
Μιλάμε, φυσικά για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι κυριολεκτικά εθισμένος στο Twitter, καθώς ποστάρει αναρτήσεις σχεδόν σε όλες τις ώρες της ημέρας, κάποιες εκ των οποίων θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως και εμπρηστικού περιεχομένου.
 
Έτσι, λοιπόν, η διοίκηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε ότι αν ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ παραβιάσει τους κανόνες δεοντολογίας του μέσου, ο λογαριασμός του θα σβηστεί.
 
Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στο διαδικτυακό περιοδικό Slate ότι «οι κανόνες μας απαγορεύουν την απειλή βίας, την παρενόχληση, τη διασπορά μίσους, και τους πολλαπλούς λογαριασμούς και θα λάβουμε μέτρα να διαπιστωθεί παραβίασή τους».
 
Όταν πιέστηκε, δε, να εξηγήσει ποια είναι αυτά τα μέτρα, εξήγησε ότι το βασικό είναι το κλείσιμο του λογαριασμού και ότι δεν πρόκειται να εξαιρεθεί ούτε ο Τραμπ από αυτούς τους κανόνες.
 
Από την άλλη πλευρά, πάντως, το Facebook άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να λογοκρίνει τον Τραμπ, ακόμα κι αν οι αναρτήσεις του παραβιάζουν τους κανόνες δεοντολογίας του μέσου, καθώς θεωρεί ότι οι αναρτήσεις αυτές αποτελούν ειδήσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59