search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:29
MENU CLOSE

Νέα τουρκική πρόκληση: Ζητά με ΝΟΤΑΜ αποστρατικοποίηση της Κάσου

01.12.2016 21:12
Νέα τουρκική πρόκληση: Ζητά με ΝΟΤΑΜ αποστρατικοποίηση της Κάσου - Media

 

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, με τη γείτονα χώρα αυτή τη φορά να ζητά με ΝΟΤΑΜ την αποστρατικοποίηση της Κάσου, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα tovima.gr.

Η συγκεκριμένη ΝΟΤΑΜ υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εντός του σχεδιασμού.

Η τουρκική ΝΟΤΑΜ έρχεται μετά από άρθρο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, ο οποίος ανέφερε πως τα Ιμια αποτελούν τουρκικό έδαφος.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσαβούσογλου φέρεται να είπε πως τα Καρντάκ -όπως είναι η τουρκική ονομασία των Ιμίων- ανήκουν στην Τουρκία και δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο νομικό και de facto καθεστώς τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:27