search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:57
MENU CLOSE

Ισχυρή σεισμική δόνηση 6.3 Ρίχτερ στο Περού (Photos)

02.12.2016 07:04
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6.3 Ρίχτερ στο Περού (Photos) - Media

 

Ένας ισχυρός σεισμός 6,3 βαθμών σημειώθηκε στο νότιο Περού νωρίς σήμερα, κοντά στη Λίμνη Τιτικάκα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:40 πμ ώρα Ελλάδας, περίπου 77 χλμ βορειοδυτικά της κωμόπολης Χουλιάκα κοντά στη Λίμνη, η οποία βρίσκεται στην οροσειρά των Άνδεων, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία.

Το εθνικό γεωλογικό ινστιτούτο του Περού ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 5,5 βαθμών, και ότι δεν υπήρξαν άμεσες αναφορές ζημιών. Το εστιακό βάθος του ήταν πολύ μικρό (3,5 χλμ), το οποίο ενισχύει τις επιπτώσεις του, σύμφωνα με το USGS.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το δίκτυο TeleSur από το σεισμό έχουν προκληθεί μεγάλες υλικές ζημιές, με 8 κατοικίες να έχουν καταρρεύσει και άλλες 40 να φέρουν ζημιές από τη δόνηση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:56