search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:23
MENU CLOSE

Τη Δευτέρα κρίνεται στο Εφετείο η τύχη των Τούρκων στρατιωτικών

02.12.2016 12:40
Τούρκοι πανηγυρίζουν με σημαίες έξω από την Αγία Σοφία (Live Video) - Media

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί, ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών, η διαδικασία εξέτασης του τουρκικού αιτήματος έκδοσης, για την δεύτερη ομάδα από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, την επόμενη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, στις 15 Ιουλίου.

Το Συμβούλιο συνήλθε σήμερα για το αίτημα έκδοσης τριών από τους Τούρκους στρατιωτικούς, ωστόσο η διαδικασία δεν προχώρησε, καθώς δύο από τους εκζητούμενους από τις τουρκικές αρχές δεν είχαν συνήγορο. Έτσι, το δικαστήριο προχώρησε σε αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου, στον οποίο δόθηκε χρόνος ώστε να ενημερωθεί για τα στοιχεία της υπόθεσης. Παράλληλα, η δικηγόρος που εκπροσωπεί τον τρίτο εκζητούμενο, κ. Σταυρούλα Τομαρά, ζήτησε από το δικαστήριο διακοπή της διαδικασίας, καθώς πριν από δύο ημέρες, στις 30 Νοεμβρίου 2016, έφτασαν από την Τουρκία στοιχεία που είχαν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, τα οποία, όπως είπε η συνήγορος, δεν έχουν μεταφραστεί. Επιπλέον, η συνήγορος τόνισε πως στα νέα στοιχεία που απέστειλαν οι τουρκικές αρχές δεν περιλαμβάνεται η κρίσιμη, κατά την υπεράσπιση, κατάθεση του προϊσταμένου των αξιωματικών.

Να σημειωθεί ότι για την Τρίτη έχει διακοπεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου που -υπό άλλη σύνθεση- έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για τους τρεις πρώτους Τούρκους στρατιωτικούς. Σε αυτήν την συνεδρίαση αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για το αν πρέπει ή όχι να γίνει δεκτό το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των συγκεκριμένων αξιωματικών.

Σύμφωνα με τον φάκελο που απέστειλαν οι αρχές της γείτονας χώρας, η έκδοση των οκτώ ζητείται για αδικήματα που αφορούν απόπειρα κατάλυσης Συντάγματος, απόπειρα κατάλυσης Κοινοβουλίου, απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας και αρπαγή δια της βίας ελικοπτέρου.

Οι εκζητούμενοι στρατιωτικοί αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδουν οι αρχές της χώρας τους, τονίζουν πως αν εκδοθούν δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης ενώ επισημαίνουν τις εξαγγελίες Τούρκων αξιωματούχων για την επαναφορά επιβολής θανατικής ποινής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:18