search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:23
MENU CLOSE

Δραγασάκης: Η στάση του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα πρόκριμα για την πορεία της Ευρώπης

03.12.2016 13:02
Δραγασάκης: Η στάση του Eurogroup απέναντι στην Ελλάδα πρόκριμα για την πορεία της Ευρώπης - Media

 

Μιά θετική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας θα είναι ισχυρό μήνυμα σταθερότητας και ελπίδας στο κλίμα ρευστότητας, ενώ ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε άρθρο του στην «Εφ. Συν», συμπληρώνοντας πως η όποια στάση στο ελληνικό πρόβλημα αποτελεί πρόκριμα για την πορεία της Ευρώπης, στο πώς θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή και το χρέος άλλων χωρών.

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου αφορά στην αβεβαιότητα που πρακαλείται από την εμμονή ορισμένων να θεωρούν «αυτοσκοπό» τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας το νόημα της αρχικής απόφασης εμπλοκής του στις ευρωπαικές αποφάσεις με το ερώτημα εάν: Ήταν η πρόσκαιρη χρησιμοποίηση του ή η μακροχρόνια παραμονή του; Σημειώνει, δε, ότι η συμμετοχή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμα θα είναι πρόκριμα για την μελλοντική παρουσία του ή όχι στην Ευρώπη.

Επισημαίνει ότι η Ελλάδα γίνεται για μια ακόμη φορά το πεδίο σύγκρουσης ευρύτερων συμφερόντων και επιδιώξεων γεγονός που αφενός, «περιπλέπει την επίλυση των προβλημάτων μας», αφετέρου το διεθνοποιεί δημιουργώντας δυνατότητες ευρύτερων συνεργασιών και συμμαχιών.

Ο κ. Δραγασάκης σημειώνει ότι αυτές οι εξέλιξεις στην πραγματική οικονομία προκαλούν θετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα η «οικονομία της χώρας να ανακάμπτει πιό δυναμικά από ό,τι περίμεναν και οι πιό αισιόδοξοι». Η ανάκαμψη είναι πλέον πραγματικότητα και οι προοπτικές για το 2017 και το 2018 «απόλυτα θετικές» εκτιμά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όπως και τα μηνύματα από το μέτωπο του χρέους. Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα έχουν προσδιοριστεί και θα προταθούν στο eurogroup τη Δευτέρα oπότε και θα ακολουθήσει η συζήτηση για την αποσαφήνιση τους. Ως εκ τούτου, προσθέτει, τη Δευτέρα «η μόνη δυνατή επιλογή είναι να ληφθούν και να δρομολογηθούν αποφάσεις που θα φέρνουν πιό κοντά στην επίτευξη του από κοινού συνομολογημένου στόχου, να βγούμε στις αγορές το 2018 και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμα χωρίς νέα μέτρα στην ώρα του». Βεβαίως, πρόσθεσε, για να συμβεί αυτό πρέπει η δοκιμαστική εξοδος στις αγορές να αρχίσει πολύ νωρίτερα εντός του α΄εξαμήνου του 2017.

«Το θετικό σενάριο στη βάση των αναγκών τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, φέρνει πιο κοντα στην επίτευξη του στόχου» καταλήγει ο κ. Δραγασάκης τονίζοντας «οτιδήποτε άλλο συνιστά εκτροπή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:23