search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:57
MENU CLOSE

Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας

21.07.2011 07:18
Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Αθήνας - Media

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας με θέμα  «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα» ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21.00 στον εξωτερικό  χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX.

Το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος της Αθήνας με θέμα  «Οι Τραγικοί Μύθοι Σήμερα» ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 21.00 στον εξωτερικό  χώρο του Καλλιμάρμαρου με την παράσταση «Προμηθέας» από το Θέατρο Δρόμου HELIX.

Θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις αρχαίου δράματος, «Ηρακλής» και «Σκηνοβάτες»  από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία  Μιχαήλ Μαρμαρινού και Σταμάτη Φασουλή αντίστοιχα, η «Ειρήνη» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ενώ μετά από παραγγελία του ΠΟΔΑ θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις «Πέρσες» σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, «Επτά επί Θήβας» σε σκηνοθεσία του Ανέστη Αζά  και «Κρήτες» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζαμπουλάκη. Επίσης, στο Φεστιβάλ θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών , θα οργανωθεί σεμινάριο υποκριτικής τεχνικής αρχαίας τραγωδίας και μεγάλη έκθεση προσωπείων του Θάνου Βόβολη, καθώς και συναυλία με την Αλίκη Καγιαλόγλου με τραγούδια Ελλήνων συνθετών ειδικά γραμμένα για παραστάσεις τραγωδίας και κωμωδίας.  Το Φεστιβάλ θα κλείσει με ένα διήμερο Συμπόσιο θεωρητικού προβληματισμού που θα αφορά στη σχέση του σημερινού θεατή αλλά και του σημερινού καλλιτέχνη με το αρχαίο κείμενο και τον τραγικό μύθο, το οποίο θα διοργανωθεί με τη συνεργασία του Τμήματος Θεάτρου του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτο Θεάτρου. Παράλληλα με τις κυρίως εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα υπάρχουν παραστάσεις από δραματικές σχολές, καθώς και παραστάσεις και happening στους δρόμους της Αθήνας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στη  Συνέντευξη Τύπου για το Φεστιβάλ του Αρχαίου Δράματος Αθήνας τόνισε: «Θεωρούµε πολύ σηµαντική την πρωτοβουλία του Πολιτισµικού Οργανισµού του Δήµου Αθηναίων να βάλει τα θεµέλια για ένα φεστιβάλ αρχαίου δράµατος της Αθήνας. Για ένα φεστιβάλ που οι καλλιτέχνες του θεάτρου θα διαλέγονται µε τους πολίτες γύρω από τα μεγάλα διαχρονικά προβλήματα και ερωτήματα. Για ένα φεστιβάλ που ο λόγος θα αποτελέσει την βάση της όποιας σημερινής καλλιτεχνικής έκφρασης.»

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο του Αττικού Άλσους, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:56