search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:40
MENU CLOSE

Οι συντάκτες στο “Βήμα” αρνούνται τις περικοπές

20.07.2011 09:04
Οι συντάκτες στο "Βήμα" αρνούνται τις περικοπές - Media

γράφει ο Τυπικός

Η απόφαση των συντακτών του «Βήματος» ήταν ξεκάθαρη. «Δώσαμε». Που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στο «Βήμα» δεν δέχονται για άλλη μια φορά να αποτελέσουν τα… θύματα του ΔΟΛ.

γράφει ο Τυπικός

Η απόφαση των συντακτών του «Βήματος» ήταν ξεκάθαρη. «Δώσαμε». Που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στο «Βήμα» δεν δέχονται για άλλη μια φορά να αποτελέσουν τα… θύματα του ΔΟΛ.

Η γενική συνέλευση των συντακτών που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα αποφάσισε ότι δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία περικοπών και απολύσεων. Ακόμη αποφάσισε να ζητήσει εξηγήσεις από τους αρμόδιους του δημοσιογραφικού συγκροτήματος γιατί ζητάνε μόνο από το «Βήμα» τις σκληρές περικοπές όταν η διοίκηση του ΔΟΛ έχει παραδεχτεί ότι το πρόβλημα αφορά ολόκληρο το δημοσιογραφικό οικοδόμημα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση των γενικής συνέλευσης των συντακτών του «Βήματος» αναφέρει ότι:

«Οι εργαζόμενοι στο Βήμα επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα ψηφίσματά τους και συγκεκριμένα: Θεωρούν ότι η σύμβαση εργασίας είναι ο τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και τα θέματα που τίθενται στις σχέσεις μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων. Επομένως τίθενται κατά οποιασδήποτε προσπάθειας αλλοίωσης αυτού του χαρακτήρα, μέσα από «ατομικές» ή «επιχειρησιακές» διαπραγματεύσεις ή «προτάσεις». Θεωρούν ότι οι εργαζόμενοι έχουν ήδη πληρώσει με εξωφρενικούς τρόπους και θυσίες, τόσο σε ανθρώπους (απολύσεις), όσο και σε συρρίκνωση μισθών και εισοδημάτων και, τέλος, και σε επιδείνωση των συνθηκών εργασίας. Θεωρούν ακόμα ότι τα θέματα που αφορούν μια ολόκληρη επιχείρηση (και ίσως και έναν ολόκληρο κλάδο) δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο επίπεδο μόνο των συντακτών του Βήματος και ότι θα πρέπει να κοινοποιηθούν τουλάχιστον και στα άλλα τμήματα του ομίλου (άλλα έντυπα, διοικητικοί), όπως και στα άλλα σωματεία του τύπου. Ειδικότερα για την ΕΣΗΕΑ, τονίζουν τη μεγάλη ευθύνη που έχει το εκλεγμένο ΔΣ να συγκροτηθεί σε σώμα και να μας αντιπροσωπεύσει συλλογικά και, για αυτό, επαναλαμβάνουν την έκκληση για γρήγορες διαδικασίες συγκρότησης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37