27/06/2019 02:21:49
10.12.2009

ΤΑ... «ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ;

Σύμφωνα με τον υπουργό... Προστασίας του Πολίτη, αν είναι αναγκαίο, προ διαδη λώσεων ίσως έχουμε και πάνω από 2.000 προληπτικές προσαγωγές. Όπως στις πιο προβληματικές περιόδους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτοί που βρίσκονται απέ ναντι από τις δυνάμεις καταστολής χαρα κτηρίζονται συλλήβδην φασιστοειδή. Με τις κατά εκατοντάδες προσαγωγές δικαίων και αδίκων εμπλουτίζεται συνεχώς η βάση δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA, την οποία κατακεραύνωνε το ΠΑΣΟΚ ως οργουελική όταν τη θεσμοθε τούσε η Ν.Δ.

Αφού εξιδανίκευσε τον περιορισμό – σε σύγκριση με πέρυσι – των επεισοδίων και καταστροφών στην Αθήνα τις προηγού μενες μέρες, ο Μ. Χρυσοχοΐδης έφτασε να ταυτίσει με τη σωματεμπορία και τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων όσους συγκρούονται με την αστυνομία. Προφα νώς έτσι αξιολόγησε τα δεκαπεντάχρονα που κυρίως συγκρούονταν με τα ΜΑΤ. Ίσως γι’ αυτό η μηχανοκίνητη ταξιαρχία του δι εμβόλιζε αδιακρίτως τα μπλοκ των νεαρών και επετίθετο στον σωρό στέλνοντας στο νοσοκομείο αγωνίστρια βασανισμένη επί χούντας και... δημοσιογράφο.

Η σκοπιμότητα όμως αυτής της έξαρσης κρατικής βίας δεν ομολογήθηκε ανοιχτά ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τον εμπνευσμένο υπουργό της, αλλά από το σχόλιο διαπορούντος εκπομπάρχη: Μα, είναι δυνατόν να ακούγονται, σε πορεία μνήμης για το νεκρό παιδί, συνθήματα για το ασφαλιστικό;

Κοινώς ο πόνος δεν είναι οι... ταραξίες, οι οποίοι άλλωστε δίνουν τροφή και επιχειρή ματα στον κυβερνητικό αυταρχισμό, αλλά ποιοι, γιατί και πώς θα διαδηλώνουν στο μέλλον. Το μήνυμα ελήφθη, αλλά τα ζη τήματα της κοινωνίας δεν λύνονται όπως φαντάζονται κάποιοι κυβερνητικοί εγκέ φαλοι. Ελπίζουμε μόνο η διάψευσή τους να μην είναι οδυνηρή για την κοινωνία...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.