search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:47
MENU CLOSE

Φινλανδία: Η δολοφονική επίθεση υπενθύμισε το πρόβλημα της οπλοκατοχής

04.12.2016 17:22
Φινλανδία: Η δολοφονική επίθεση υπενθύμισε το πρόβλημα της οπλοκατοχής - Media

 

Η δολοφονική επίθεση σε βάρος της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Ιμάτρα της Φινλανδίας και δύο δημοσιογράφων, την ώρα που έβγαιναν από εστιατόριο αποκάλυψε το πρόβλημα της οπλοκατοχής στη χώρα.

Το ένα από τα θύματα ήταν η Τιίνα Βίλεν-Γιάπινεν, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιμάτρα, μίας πόλης της ΝΑ Φινλανδίας που αριθμεί 27.500 κατοίκους.

Οι τρεις γυναίκες πυροβολήθηκαν κι έπεσαν νεκρές από έναν άνδρα με καραμπίνα μπροστά από ένα εστιατόριο γύρω στα μεσάνυχτα την ώρα που έβγαιναν έπειτα από δείπνο.

Ο δήμαρχος της πόλης Πέρτιι Λίντουνεν, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο STT ότι η σοσιαλδημοκρατική Βίλεν-Γιάπινεν ήταν γεννημένη το 1963, ενώ όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η ταυτότητα των δύο άλλων θυμάτων δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, μόνο η ημερομηνία γέννησής τους –1964 και 1980.

Ο δράστης τις πυροβόλησε στο κεφάλι και στον θώρακα και, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας, οι γυναίκες υπέκυψαν επί τόπου στα τραύματά τους.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του χωρίς να προβάλει αντίσταση και σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Νοτιοανατολικής Φινλανδίας πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος είχε και στο παρελθόν καταδικαστεί για πράξεις βίας, ωστόσο το κίνητρό του παραμένει άγνωστο. Το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε μέσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία ο δράστης δεν είχε συνεργούς.

“Προς το παρόν, φαίνεται ότι τα θύματα επελέγησαν τυχαία”, είπε σε συνέντευξη Τύπου ο επιθεωρητής Σάκου Τιέλινεν, παρά για πολιτικούς λόγους.

Το όπλο ανήκε σε κάποιον άλλο, ο οποίος διέθετε άδεια οπλοφορίας. Οι αρχές τώρα πρέπει να διακριβώσουν με ποιο τρόπο περιήλθε στην κατοχή του δράστη.

Οι Φινλανδοί είναι λάτρεις του κυνηγιού και συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους κατόχους όπλων στον κόσμο.

Όπως αποκαλύπτει η δημοσκόπηση με τίτλο “Small Arms Survey” του Ινστιτούτου Ανωτέρων Διεθνών Σπουδών και Αναπτυξιακών Μελετών στη Γενεύη, οι Φινλανδοί είναι τέταρτοι στον παγκόσμιο κατάλογο οπλοκατοχής μετά τους Αμερικανούς, τους Υεμενίτες και τους Ελβετούς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:47