search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23
MENU CLOSE

Exit polls: «Όχι» είπαν οι Ιταλοί στο κρίσιμο δημοψήφισμα (Photo)

04.12.2016 22:06
Τουρκία: «Έγκυρα» τα ασφράγιστα ψηφοδέλτια λέει ο επικεφαλής της εθνικής εφορευτικής επιτροπής - Media

 

Το «Όχι» προηγείται με ποσοστό 54-58% στο ιταλικό δημοψήφισμα σύμφωνα με τα πρώτα exit polls που βγήκαν τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας) με το κλείσιμο της κάλπης.

Σε λίγη ώρα αναμένεται το διάγγελμα Ρέντσι για την επόμενη μέρα στην Ιταλία. 

Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες και ενώ τα βλέμματα όλης της Ευρώπης ήταν στραμμένα στην Ιταλία, διαρροές κρυφών δημοσκοπήσεων έκαναν λόγο για νίκη του «Όχι» σε ποσοστό 53% στους αντίθετους στη μεταρρύθμιση και «Ναι» σε ποσοστό 47%.

Τι θα συμβεί τώρα

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελ Ρίο, έχει δηλώσει ότι αν η συνταγματική μεταρρύθμιση απορριφθεί, ο Ματέο Ρέντσι θα μεταβεί, αύριο, στο προεδρικό μέγαρο, «για να θέσει το αξίωμά του στη διάθεση του Προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα».

Το δε κίνημα Πέντε Αστέρων, με τον βουλευτή Ρομπέρτο Φίκο, έχει αναγγείλει ότι σε περίπτωση νίκης τού «όχι», οι αντίθετοι στη συνταγματική αλλαγή προτίθενται να πανηγυρίσουν έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι.

Το 60% στις κάλπες

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα η προσέλευση στις κάλπες , στις 7 το απόγευμα, τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) ξεπερνούσε το 57% και αναμενόταν να ανέλθει στο 60% στις 11 το βράδυ ώρα Ιταλίας, (24:00 ώρα Ελλάδας).

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23