search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:33
MENU CLOSE

Σχέδιο συμφωνίας για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup – Δεν θα είναι μεγάλη ελάφρυνση λέει ο Ντάισελμπλουμ

05.12.2016 09:32
Σχέδιο συμφωνίας για το ελληνικό χρέος στο σημερινό Eurogroup - Δεν θα είναι μεγάλη ελάφρυνση λέει ο Ντάισελμπλουμ - Media

 

 

 

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα σε ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

«Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσουμε για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του βάρους του χρέους», δήλωσε ο Σαπέν προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

«Αυτά είναι σημαντικά μέτρα, μέτρα τα οποία θα έχουν ένα θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα. Νομίζω ότι θα έχουμε μία συμφωνία για αυτά τα μέτρα», πρόσθεσε. 

Ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε πεπεισμένος ότι σήμερα μπορεί να επιτευχθεί καλή πρόοδος στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την Ελλάδα.

«Θα εργασθούμε πολύ σκληρά γι΄αυτό σήμερα», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιερ Γκραμένια απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξει σήμερα απόφαση για βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος στο Eurogroup.

Δεν θα συναφθεί σήμερα κάποια μεγάλη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για κρίση στην Ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος και πρόσθεσε πως μερικές ιταλικές τράπεζες έχουν ζητήματα, αλλά όχι ολόκληρος ο τραπεζικός τομέας της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας πρόσθεσε πάντως πως η πολιτική αστάθεια καθιστά την κατάσταση πιο περίπλοκη για την Ιταλία και την ευρωζώνη.

Σόιμπλε: Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει ανταγωνιστική

Είναι σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, πρόσθεσε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24