search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:32
MENU CLOSE

«Όχι» του Συμβουλίου Εφετών στην έκδοση των τριών Τούρκων αξιωματικών

06.12.2016 05:41
Παραμένουν κρατούμενοι οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί - Media

 

 

Αρνητική απάντηση έδωσε το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των τριών από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν με ελικόπτερο στην χώρα την επομένη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στις 15 Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν της εισαγγελικής πρότασης που εισηγήθηκε απόρριψη του αιτήματος της Τουρκίας ενώ τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο θα αποφασίσει και για τους υπόλοιπους στρατιωτικούς .

Με την πρόταση της, η εισαγγελέας δέχθηκε τον βασικό ισχυρισμό των τριών εκζητούμενων -που προβάλλεται και από τους υπόλοιπους- ότι σε περίπτωση έκδοσης τους είναι αντιμέτωποι με κίνδυνο ζωής.

Η εισαγγελέας ανέφερε πως ήδη μέλη των οικογενειών των εκζητούμενων υφίστανται  πιέσεις και διώξεις ενώ τόνισε πως και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σταμάτησε τη συζήτηση για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ λόγω ελλείμματος δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης οι 3 εκζητούμενοι επανέλαβαν μεταξύ άλλων, ότι αν ικανοποιηθεί το αίτημα των τουρκικών αρχών κινδυνεύει η ζωή και η ασφάλειά τους ενώ προσέθεσαν πως αν βρεθούν στην πατρίδα τους θα υποστούν βασανιστήρια και αντιμετώπιση που δεν συνάδει με τη νομιμότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:32