search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:29
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 06-12-2016

06.12.2016 06:12
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της 21ης Σεπτεμβρίου 2017 - Media

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 06/12/2016

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για τις 06/12/2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ο Γιώργος δεν…κατάλαβε»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Παπανδρέου περιχαρής δίπλα στον Ερντογάν, που προκαλεί συνεχώς την Ελλάδα. Πρώτος και καλύτερος το Σαββατοκύριακο στην Καισάρεια, στα εγκαίνια του Μουσείου «Αμπντουλάχ Γκιούλ».

ΕΘΝΟΣ: «Ανάσα για το χρέος, γρίφος για νέα μέτρα»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πιο κοντά στην ποσοτική χαλάρωση μετά τη μείωση κατά 45 δισ. του δημόσιου χρέους. Οι δανειστές επιστρέφουν για το άμεσο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Μάχη για τα μέτρα που απαιτούνται για το πλεόνασμα 3,5% του 2018».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μνημόνιο διαρκείας με ρύθμιση χρέους το…2060»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι ο στόχος 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διατηρηθεί και πέραν του 2018 για περίοδο αρκετών ετών. Το κλείσιμο της αξιολόγησης πάει για Ιανουάριο, ενώ το ΔΝΤ δεν θεωρεί βιώσιμα τα υψηλά πλεονάσματα και αποδομεί τα μέτρα για το χρέος!».

Η ΑΥΓΗ: «Απόφαση-γέφυρα για έξοδο από την κρίση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τις προϋποθέσεις για τη μετάβαση της χώρας σε μια νέα περίοδο χωρίς ασφυκτικά δημοσιονομικά πλαίσια και διεθνή εποπτεία με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος θέτει η χθεσινή απόφαση του Eurogroup για τη δεύτερη αξιολόγηση και το χρέος, αν και παραμένει ανοιχτή η κρίσιμη παράμετρος του ύψους των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Χαρμολύπη»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στο χθεσινό Eurogroup οριστικοποιήθηκαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους. Οι Ευρωπαίοι, ωστόσο, επιμένουν σε πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% και μετά το 2018, απλώς διαφωνούν ως προς τον χρόνο που θα χρειαστεί η επίτευξη του στόχου αυτού».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Μικρή ελάφρυνση χρέους και βαριά μέτρα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το Eurogroup ενέκρινε χθες τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους κατά περίπου 20 μονάδες του ΑΕΠ έως το 2060, αλλά το τίμημα είναι βαρύ και θα δοκιμάσει τις αντοχές της κυβέρνησης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ελάφρυνση χρέους για το κεφάλαιο με νέα μέτρα χρεοκοπίας του λαού»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: « «εθνική επιτυχία» χαρακτηρίζει προκλητικά η κυβέρνηση τη χτεσινή συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του κρατικού χρέους, που συνοδεύεται από νέες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους και μάλιστα με ορίζοντα δεκαετίας και πλέον».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κατενάτσιο για την αξιολόγηση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πακέτο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποφάσισαν χθες οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, με αντάλλαγμα ωστόσο νέα μέτρα που θα εξασφαλίζουν πλεονάσματα 3,5% το 2018 και μεσοπρόθεσμα. Δυσαρεστημένο το ΔΝΤ από την απόφαση του Eurogroup».

KONTRA NEWS: «Δημοψήφισμα για να φύγουμε από το λησταρχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «έτοιμος να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον του λαού και την πορεία της χώρας θα πρέπει να είναι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ελάφρυνση του χρέους κατά 20% έως το 2060»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το Eurogroup μπορεί να ενέκρινε χθες βραχυπρόθεσμα μέτρα, που θα ελαφρύνουν το χρέος κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες μέχρι το 2020, ωστόσο φαίνεται ότι τα ανοιχτά θέματα σε σχέση με την εκκρεμή β’ αξιολόγηση επιβάλλουν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24