search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:24
MENU CLOSE

Επιμένει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για την έκδοση των 8 στρατιωτικών

06.12.2016 08:45
Τούρκος υπουργός Άμυνας για Καμμένο: Κάνει «σόου» στα νησιά του Αιγαίου - Media

 

Μετά την αρνητική απάντηση που έδωσε το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των τριών από τους οκτώ στρατιωτικούς που εισήλθαν με ελικόπτερο στην χώρα την επόμενη του πραξικοπήματος κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στις 15 Ιουλίου, έρχονται και οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις από την Τουρκία δια στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Φικρί Ισίκ.

 «Η Ελλάδα είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Η προσδοκία μας είναι οπωσδήποτε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εκδώσει στην Τουρκία αυτά τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν» είπε χαρακτηριστικά ο Ισίκ σχολιάζοντας την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου να μην εκδώσει τους τρεις από τους οκτώ στρατιωτικούς.

« Η οργάνωση του Γκιουλέν είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και είναι σημαντικό τα δικαστήρια και οι κυβερνήσεις [των άλλων χωρών] να τους συμπεριφέρνονται όπως στις τρομοκρατικές οργανώσεις, χωρίς διακρίσεις» πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Ερωτηθείς τι θα κάνει η Τουρκία εάν δεν εκδοθούν οι στρατιωτικοί, είπε ότι αυτά θα αξιολογηθούν όλα από τα όργανά του κράτους και θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα.

«Είμαστε σε θέση να κινηθούμε χωρίς βιασύνη αλλά με αποφασιστικότητα» ανέφερε.

Ενώ στην ερώτηση δημοσιογράφου  «τι ήταν αυτό που έκανε την Ελλάδα να αλλάξει γνώμη [αναφορικά με την έκδοση]» ο Ισίκ υποστήριξε πως η δικαιολογία ήταν, όπως και στην περίπτωση των ΗΠΑ, «η δικαστική απόφαση».

«Εμείς ζητάμε από όλες τις χώρες να συνεργαστούν μαζί μας στο θέμα της τρομοκρατίας. Και πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστούν. Εάν οι χώρες κάνουν διακρίσεις σχετικά με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, αυτό θα βλάψει όλους μας. Επειδή η τρομοκρατία είναι εχθρός της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει καμιά διαφορά αν το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι Α, Β ή Γ. Η τρομοκρατική οργάνωση είναι τρομοκρατική οργάνωση και αυτός που ανακατεύεται με την τρομοκρατία πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσει. Κανένα μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο δεν πρέπει να είναι άνετο» ανέφερε ο  Ισίκ.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:24