search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:11
MENU CLOSE

«Απομακρύνεται» ο εφιάλτης Λεπέν από τη Γαλλική προεδρία

06.12.2016 09:21
Στη Λεπέν το «βραβείο Πούτιν» για το 2016 - Media

 

Ο υποψήφιος των συντηρητικών για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν θα κέρδιζε την ηγέτιδα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών με 65%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop-Fiducial που διενεργήθηκε για λογαριασμό του iTele, του Paris Match και του Sud Radio δείχνει ότι κανένας από τους υποψήφιους του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν θα βρισκόταν σε υψηλότερη θέση από την πέμπτη.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 3.200 πολιτών, οι οποίοι απάντησαν διαδικτυακώς σε ερωτηματολόγια το διάστημα 28 Νοεμβρίου-3 Δεκεμβρίου στο ερώτημα ”ποιόν θα ψηφίζατε αν ο πρώτος γύρος των εκλογών του Απριλίου διεξαγόταν την Κυριακή”.

Το ερώτημα τέθηκε μετά την ανακοίνωση του σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πριν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Στη δημοσκόπηση ετέθη και το ερώτημα “ποιόν θα ψηφίζατε στον δεύτερο γύρο αν ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν βρισκόταν αντιμέτωπος με την Λεπέν”. Το 62% απάντησε ότι θα ψήφιζε τον Μακρόν.

Ο Μακρόν, ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Ολάντ, εμφανίζεται τρίτος στα πιθανά σενάρια για τον πρώτο γύρο των εκλογών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03