search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:33
MENU CLOSE

Έπονται κι άλλες επιτυχίες…

06.12.2016 13:18
Eπι τάπητος η β

 

Αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει όλα τα απίθανα – εκτός από αυτά που επαγγέλλεται!  Κατάφερε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, να καταργήσει την στοιχειώδη λογική, να κάνει τη νύχτα μέρα, να κατακτήσει την πιο ψηλή κορυφή του παγκόσμιου λαϊκισμού, με δυο λόγια να αναγάγει την αποτυχία σε υψηλή επιστήμη.

Ένα ακόμα «αφήγημα» χωρίς περιεχόμενο είναι και η περίφημη μείωση χρέους πάνω στην οποία η κυβέρνηση στηρίζει τη δική της επιβίωση (για την ακρίβεια, την επιμήκυνση της παραμονής της στην εξουσία) και καθόλου την ελληνική κοινωνία. Αλλά ας το ξεπεράσουμε αυτό, έχοντας συνηθίσει πλέον να υπερπηδούμε τα Ιμαλάϊα των κυβερνητικών αυταπατών και ψευδών.

Αυτό που υποτίθεται ότι κέρδισε η κυβέρνηση είναι μια θ ε ω ρ η τ ι κ ή, μικρή ελάφρυνση του χρέους. Λέμε «θεωρητική» γιατί η κυβέρνηση οφείλει πρώτα να ολοκληρώσει το ταχύτερο τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος με την τρόικα (που τόσο ευφάνταστα μετονομάστηκε σε θεσμούς) με τέτοιον τρόπο ώστε να ικανοποιείται το ΔΝΤ που είναι αναγκαίο να εισηγηθεί θετικά προκειμένου να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με την υπογραφή τού  «Μνημονίου τρία plus» μεταξύ Ελλάδας και ΔΝΤ.  Αυτό σημαίνει άμεση επιβάρυνση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους με αντάλλαγμα μια υπόσχεση μικρής ελάφρυνσής του ως το 2060 – ζωή να ‘χουμε! Τεράστια και ασφαλής επιτυχία που έτρεξε πρώτη να την χαιρετίσει η κυρία Άντζυ Σαμίου μεταξύ άλλων επιφανών προσωπικοτήτων…  

Η συμφωνία περιέχει και άλλες …επιτυχίες που φυσικά δεσμεύουν τη χώρα με τέταρτο μνημόνιο και μια σειρά ανήκουστων μέτρων που πρέπει να ληφθούν στο παρόν και στο μέλλον.

Για την ιστορία, και για να μην ξεχνιόμαστε, απλά θυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο απευθείας κούρεμα χρέους στη παγκόσμια ιστορία, πέτυχε στο απόλυτο νούμερο των 110 δις ευρώ ονομαστικής παρούσης αξίας, στις 26/11/2011 στις Βρυξέλες η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου και υπουργό οικονομικών τον Βαγγέλη Βενιζέλο – για να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι και να υλοποιηθεί η συμφωνία του κουρέματος επί κυβερνήσεως Παπαδήμου που ακολούθησε…

Βεβαία κανείς δεν θυμάται σε αυτή τη χώρα τι έχει λεχθεί όλα αυτά τα χρόνια από την Συριζαίϊκη αντιπολίτευση και τι κάνει τώρα ως κυβέρνηση…  Πρόκειται για την πιο τραγική κωμωδία που ζει η Ελλάδα,  τουλάχιστον από την μεταπολεμική περίοδο έως τις μέρες μας.

Και έπονται κι άλλες παρόμοιες επιτυχίες … στους μισθούς και στις συντάξεις, στις μαζικές απολύσεις και στις ζωές μας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:32