search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:55
MENU CLOSE

Τον Απρίλιο του 2018 ανοίγει και πάλι τις πύλες του το Αστήρ Παλλάς

06.12.2016 14:39
Τον Απρίλιο του 2018 ανοίγει και πάλι τις πύλες του το Αστήρ Παλλάς - Media

 

Μια νέα σελίδα γύρισε για την έκταση του Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε., στη χερσόνησο “Μικρό Καβούρι”  μετά και την ολοκλήρωση μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Hold co. στον όμιλο αραβο-τουρκικών συμφερόντων Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (JSIV).

Η Apollo Investment Hold co κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

Ήδη οι νέοι ιδιοκτήτες μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας παραχώρησαν  συνέντευξη Τύπου στο  Αστήρ Παλλάς (ξενοδοχείο Αρίων) όπου και ανακοίνωσαν την έναρξη υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος το οποίο αναμένεται να ανέλθει σε 600εκ ευρώ και να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το οικονομικό κλείσιμο της συμφωνίας παραχώρησης, έναντι 400 εκατ. ευρώ, στο   Jermyn Street Real Estate Fund IV θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα. 

Στην ειδική εκδήλωση επρόσωποι του σχήματος που απέκτησε τον έλεγχο του Αστέρα Βουλιαγμένης παρουσίασαν σήμερα το νέο επενδυτικό πλάνο για το συγκρότημα, τα επόμενα βήματα, μαζί με ολόκληρο το master plan. Εκ μέρους των επενδυτών την παρουσίαση έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος του fund AGC Ουαλίντ Αμπουσούντ, καθώς και ο Μάρκ Κούρτης εκπροσωπώντας το επενδυτικό fund του Αμπου Ντάμπι που επίσης συμμετέχει στο σχήμα.

Στην έκταση οι επενδυτές σχεδιάζουν να δημιουργήσουν το πιο πολυτελές θέρετρο της Ελλάδας αντάξιο της υπεραξίας του ακινήτου αλλά της ιστορίας του.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ),  η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση, με συντελεστή δόμησης 0,2, ανέρχεται σε 56.500 τ.μ. σε σύνολο 301.865 τ.μ., ενώ, μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής, οι δομημένοι χώροι θα μειωθούν κατά 20.655 τ.μ. Ταυτόχρονα,  η χρήση κατοικίας θα διαμορφωθεί σε 39.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται ότι στο 74% της έκτασης θα αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.
 
Ακόμη, θα κατασκευαστούν 15 πολυτελείς κατοικίες στο νότιο-δυτικό κομμάτι της χερσονήσου στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Αφροδίτη”. Καθένα από τα σπίτια θα έχει συνολική κάλυψη 1.500 τ.μ., θα διαθέτει πισίνα, κήπο κτλ και θα απευθύνεται σε κροίσους.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την επισκόπηση του επενδυτικού σχεδίου κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, οι εγκαταστάσεις του Astir Beach και του εστιατορίου Nobu θα παραμείνουν σε λειτουργία

Ξενοδοχείο Ναυσικά 

–        132 δωμάτια, εκ των οποίων 22 σουίτες

–        Πλήρης ανακαίνιση εσωτερικών χώρων

–        Πλήρης ανακαίνιση του χώρου της πισίνας

–        Δημιουργία bar-restaurant 140 θέσεων δίπλα στη πισίνα

–        Ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας

Ξενοδοχείο Αρίων

–        122 δωμάτια, εκ των οποίων 20 σουίτες 

–        Πλήρης ανακαίνιση εσωτερικών χώρων

–        Μια νέα εμπειρία γαστρονομίας

–        Συνεδριακοί χώροι και αίθουσες εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών

–        Αναβάθμιση και δημιουργία υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων Spa, διεθνών προδιαγραφών

–        Πλήρης ανακαίνιση και αναβάθμιση του χώρου της πισίνας και των εξωτερικών χώρων

Bungalows

–        Αναβάθμιση σε υψηλότερο επίπεδο πολυτέλειας

Astir Beach

–        Αναβάθμιση των υφιστάμενων χώρων εστίασης 

–        Βελτίωση του Platinum Club and Spa 

–        Βελτίωση της πρόσβασης στην αρχαιολογική ζώνη του «Ναού του Απόλλωνα»

Πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες 

–        Ανέγερση έως και 13 πολυτελών κατοικιών με αυστηρή τήρηση των περιορισμών περιβαλλοντικού σχεδιασμού και ενίσχυση της φύτευσης της χερσονήσου

–        Κατεδάφιση του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου «Αφροδίτη»

Πάρκο αναψυχής

–        Δημιουργία διαδρομών περιπάτου και αναψυχής 

–        Διατήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων φυσικών πόρων

Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης 

–        Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, υποδομών και υπηρεσιών

–        Δημιουργία νέων εγκαταστάσεων Yacht Club

–        Ενίσχυση των υπηρεσιών αναψυχής και των εμπορικών χρήσεων

–        Αναδιάταξη του εξωτερικού προσήνεμου μώλου εντός της υφιστάμενης χωροθετημένης θαλάσσιας ζώνης για τη δυνητική διεύρυνση της χωρητικότητας

–        Η ανάπλαση της μαρίνας αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις αδειοδοτικές διαδικασίες για τη χωροθέτησή της

 

Πηγή: economy365.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15