search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:43
MENU CLOSE

Τοπίο τρόμου στον Τύπο

21.07.2011 07:23
Τοπίο τρόμου στον Τύπο - Media

γράφει ο Τυπικός

«Τρόμο» για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων προκαλεί η καταγραφή των στοιχείων από την ΠΟΕΣΥ, ύστερα από τις δυο συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

γράφει ο Τυπικός

«Τρόμο» για το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων των δημοσιογράφων προκαλεί η καταγραφή των στοιχείων από την ΠΟΕΣΥ, ύστερα από τις δυο συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΤΑΠ ΜΜΕ Κώστα Τσουπαρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωση της:

• Στην Α΄ διεύθυνση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ υπάρχουν σήμερα καταγεγραμμένοι περίπου 700 άνεργοι συνάδελφοι.
• Καταγράφεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά,  που οφείλεται στη μείωση της απασχόλησης, αλλά και στη δραστική περικοπή μισθών σε πολλές επιχειρήσεις.
• Υπάρχει εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή από τις εκδοτικές επιχειρήσεις (χαρακτηριστικό ότι όλες οι αθλητικές εφημερίδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης δεν έχουν αποδώσει τις οφειλόμενες εισφορές για δυο χρόνια).
• Η μείωση των εσόδων από το Αγγελιόσημο φθάνει στο 32%, που οφείλεται τόσο στη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης, όσο και στη μη απόδοσή του.
• Το διαφημιστικό έσοδο των επιχειρήσεων ΜΜΕ διοχετεύεται και στις ενημερωτικές σελίδες που διατηρούν στο διαδίκτυο, όπου δεν υπάρχει υποχρέωση Αγγελιοσήμου, ώστε να μειώνεται δραστικά το ποσό του Αγγελιοσήμου που αποδίδουν οι διαφημιζόμενες επιχειρήσεις.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων μεταξύ ΠΟΕΣΥ και ΕΤΑΠΜΜΕ αναδείχθηκε ως κεντρικό και άμεσο ζήτημα η άμεση νομοθετική ρύθμιση για την επιβολή αγγελιοσήμου στα ενημερωτικά portals και την ασφάλιση των εργαζομένων στα διαδικτυακά μέσα, γεγονός που θα λύσει και τα δεκάδες προβλήματα ανασφάλιστων και χαμηλοαμειβόμενων συναδέλφων που απασχολούνται στο διαδίκτυο.

Η ΠΟΕΣΥ σημειώνει στην ανακοίνωση της ότι έχει «θέσει σε άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της εργασίας στο Διαδίκτυο, ενώ θα παρακολουθήσει στενά την πορεία για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και της αποφυγής απόδοσης Αγγελιοσήμου.  Επίσης στηρίζει τη θέση για ενίσχυση του μηχανισμού του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με τους αναγκαίους εργαζόμενους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38