search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:15
MENU CLOSE

Βουλή: Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, αλλά με… νομοσχέδια

08.12.2016 15:21
Βουλή: Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα, αλλά με… νομοσχέδια - Media
 
Αντί για ευχετήριες κάρτες η Βουλή γεμίζει με νομοσχέδια προς ψήφιση μέχρι τα Χριστούγεννα. Μέσα στην “καρδιά” της εορταστικής περιόδου, και μέχρι να κλείσει η Βουλή για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο κυβερνητικός σχεδιασμός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, προβλέπει να έχουν ψηφιστεί τουλάχιστον τρία νομοσχέδια με “πρόσημο” αξιολόγησης. 
 
Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες μπαίνουν στην άκρη λοιπόν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου με τις κοινοβουλευτικές “μηχανές” να δουλεύουν στο φουλ και σε ρυθμούς…  επείγουσας διαδικασίας, 
 
Ήδη στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που αφορά τον μηχανισμό συντονισμού, παρακολούθησης και αξιολόγησης της κοινωνικής πολιτικής. Το νομοσχέδιο έχει τίτλο “Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α’ 85)” και η συζήτηση του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενδεχομένως και την Παρασκευή. 
 
Και σειρά θα πάρουν, στο δεκαήμερο 12-22 Δεκεμβρίου και ξανά με επείγουσα διαδικασία, το πολυνομοσχέδιο για πλαστικό χρήμα, επαναπατρισμό κεφαλαίων, πτωχευτικό κώδικα καθώς και το νομοσχέδιο με πολεοδομικές ρυθμίσεις. 
 
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατατεθεί στη Βουλή, είτε λίγο πριν από τις χριστουγέννιατικες γιορτές είτε αμέσως μετά, το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2017-2020 με αναγκαία συνθήκη ωστόσο για να συμβεί αυτό να έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και δανειστές στο ύψος των πλεονασμάτων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:14