search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38
MENU CLOSE

Πομπηία: Όργια στη σκιά του Βεζούβιου (Photos-Video)

08.12.2016 16:51
Πομπηία: Όργια στη σκιά του Βεζούβιου (Photos-Video) - Media
 
Να έφταιγε η διαρκής απειλή της έκρηξης του Βεζούβιου; Να ήταν ο πλούτος και η τρυφηλότητα; Να έφταιγε το… νερό; Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, η αρχαιολογική σκαπάνη έχει αποκαλύψει την ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική ζωή των κατοίκων της Πομπηίας, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς μετά από έκρηξη του Βεζούβιου, το 79 μ.Χ.
Από την αρχή των αρχαιολογικών ερευνών στην νεκρή πόλη, οι αρχαιολόγοι αποκάλυψαν αρκετά στοιχεία που να παραπέμπουν σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα των κατοίκων της πλούσιας ρωμαϊκής πόλης. Ωστόσο, σταδιακά εντόπισαν και ολόκληρες κατοικίες με τοιχογραφίες που θα έκαναν να κοκκινίσει ακόμα και την… Κάμα Σούτρα.
Διάσημο μεταξύ των ευρημάτων στην Πομπηία είναι ένα Λουπανάριο (σ.σ. ένα είδος σπα-πορνείου της εποχής…) οι τοίχοι του οποίου είναι σκεπασμένοι με ερωτικές τοιχογραφίες, πολλές εκ των οποίων εξαιρετικά ευφάνταστες, γεγονός που έχει κάνει τους αρχαιολόγους να πιστεύουν ότι αποτελούν… διαφημίσεις των παρεχομένων υπηρεσιών.
Κατά τα φαινόμενα, ο έρωτας και το σεξ βρίσκονταν σε «πρώτο πλάνο» στη ζωή των κατοίκων της Πομπηίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε ένα κεντρικό δημόσιο κτίριο υπάρχει η επιγραφή: «Αν κάποιος αναζητά τρυφερό έρωτα, ας γνωρίζει ότι τα κορίτσια αυτής της πόλης είναι όλα πολύ φιλικά»! Αντίστοιχες επιγραφές και τοιχογραφίες κοσμούσαν τους τοίχους και διαφόρων δημοσίων λουτρών.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:38