search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:43
MENU CLOSE

Έλληνας των Anonymous μιλά στο «Π» για τις δυνατότητές τους

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1946
7-12-2016
08.12.2016 19:00
anon.jpg

 

«Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε λεγεώνα. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας περιμένετε…». Κάπως έτσι δηλώνουν συνήθως την ταυτότητά τους οι επαναστάτες του Διαδικτύου, του deep Web για τους μυημένους, μιας πλευράς θα λέγαμε σκοτεινής, άγνωστης για πολλούς χρήστες.

Είναι ένας χώρος του Διαδικτύου, όπου πολιτικές ι­δεολογίες συνυφαίνονται με γλώσσες προγραμματι­σμού και μαθηματικά, αλλά παράλ­ληλα διαπράττονται αθόρυβα πολ­λές και μεγάλες παρανομίες.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει παρασύρει μαζί της τον κόσμο και τα γεγονότα παίρνουν μια νέα τρο­πή. Οι πόλεμοι τείνουν να γίνονται πλέον διαδικτυακά και «αθόρυβα» στον κυβερνοχώρο και σταδιακά φαίνεται ότι θα μετατραπούν σε μια άλλη μορφή «Ψυχρού Πολέμου», όπου οι στρατιώτες δεν θα χρησι­μοποιούν όπλα, αλλά τις τεχνολο­γικές γνώσεις τους, και θα ασκούν διαφορετικές μορφές πίεσης για να καταφέρουν αυτό που θέλουν.

Αυτό το νέο επαναστατικό ρεύμα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα, καθώς πολλοί διαδικτυακοί χρήστες «κολυμπούν» στο deep Web με την επιθυμία να γίνουν «Ανώνυμοι», να στρατευθούν ενάντια στην αδικία, στους πολιτι­κούς και στο τραπεζικό σύστημα.

Ένας Έλληνας «χακτιβιστής»

«Χακτιβιστές» (hacktivists) των Anonymous, όπως αυτοαποκαλού­νται τα μέλη τους για να συνδέσουν τη δράση τους ως χάκερ και την ιδε­ολογία τους ως ακτιβιστές, υπάρ­χουν αρκετοί και στην Ελλάδα.

Ένα μέλος των Anonymous στην Ελλάδα μιλά για τις δυνατότητες της λεγεώνας των χάκερ, υποστη­ρίζοντας ότι «είναι μεγάλες».

«Αν θελήσουμε να κάνουμε κα­κό, μπορούμε. Αλλά δεν πατάμε τη σκανδάλη», δήλωσε στο «Π» ο ακτιβιστής.

Σε ερώτηση για το αν οι Anonymous θα «διέρρεαν» ποτέ απόρρητα πολιτικά έγγραφα στο WikiLeaks, απάντησε ότι θα το έκαναν, αλλά μόνο η δημοσίευσή τους θα ήταν χρήσιμη. Ωστόσο, επισήμανε ότι θα το έκαναν χωρίς να παραβιάσουν (χακάρουν) το WikiLeaks, ζητώντας την άδειά του.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στη χώρα μας οι «Ανώνυμοι» ήρθαν α­ντιμέτωποι με τη Δίωξη Ηλεκτρο­νικού Εγκλήματος (ΔΗΕ). «Έχουν φυλακιστεί αρκετοί από εμάς από τη ΔΗΕ», υποστηρίζει, «αλλά και την έχουμε βοηθήσει σε συλλήψεις παιδόφιλων, καθώς και για άλλες παράνο­μες δρα­στηριότη­τες που γίνο­νται στο Διαδίκτυο, στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

Για την αδράνεια που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Ελ­λάδα υποστήρι­ξε ότι «τώρα έ­χουμε  στραφεί στο  εξωτερικό περισσότερο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν

υπάρχουμε ή ότι δεν θα χτυπήσου­με στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι «δεν παίζει ρόλο σ’ αυτό η πολιτική που έχει αναλάβει η κυβέρνηση».

Επιπλέον, εξήγησε πως «οι τρά­πεζες στην Ελλάδα είναι ήδη λα­βωμένες, δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε κάτι, ούτε απαιτείται… Οι Έλληνες τραπεζίτες είναι πιόνια και πειθήνια όργανα των διεθνών τρα­πεζικών funds και των οικονομικών χρηματοοικονομικών οίκων, όπως οι Morgan Stanley και Standard & Poor’s».

Τέλος, αναφερόμενος στην πο­λιτική κατάσταση της χώρας, εξέ­φρασε την πεποίθηση ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι έτοιμος να πάρει μια χώρα στην πλάτη του, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί. Το μόνο που θέλουν και τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα που παίρνουν».

«Για τον Αλέξη Τσίπρα δεν έχου­με αποδείξεις (ή μπορεί και να έ­χουμε).Τα γεγονότα μιλάνε από μό­να τους… Από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, το ευρώ έναντι του δολαρίου, από 1,33, τιμή μέγιστη, προσγειώθηκε στο 1,06. Ποιες κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο έχουν αποθεματικά σε δο­λάρια; Ποιες ευρωπαϊκές τράπεζες επωμίστηκαν τα ελληνικά ομόλογα όταν είχε αντιστοιχία το ευρώ με το δολάριο 1,33; Ποιοι ωφελήθηκαν τα δυο αυτά χρόνια από την απίστευτη άνοδο του δολαρίου; Ταυτόχρονα, έπεφτε το ρούβλι και η αγγλική λί­ρα… Το 80% του παγκόσμιου απο­θεματικού χρήματος διακινείται και είναι συσσωρευμένο σε συνάλ­λαγμα. Μόνο το 20% διακινείται σε χρηματιστηριακές αγορές… Πιόνι είναι και ο Τσίπρας…», καταλήγει.

Τα «χτυπήματα»

Η   δραστηριότητα   των  Anonymous στην  Ελλάδα ήταν πιο έ­ντονη τον Φεβρουάριο του 2012, αλλά και τον Ιούλιο του  2015,  λόγω  πολιτι­κών αναταραχών. Η  πολιτική κατάσταση της χώρας τον Φεβρουά­ριο του 2012 βρισκόταν στα χέρια της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Στις 13    Φεβρουαρίου   του 2012, η  Βουλή  ψήφισε θετικά   στην   πρόταση νόμου για τη συμφωνία του δεύτερου μνημονί­ου που υπέβαλε η κυβέρ­νηση Παπαδήμου.

 Λίγες μέρες πριν, αλλά και μετά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου, οι Anonymous    ανέλαβαν δράση, οργανώνοντας πολ­λαπλά χτυπήματα σε κυβερνητικές ιστοσελίδες, όπως:

♦Το site του Έλληνα Πρωθυπουρ­γού – primeminister.gov.gr

♦Το site της Προεδρίας της Δημο­κρατίας – presidency.gr

♦Το site της Βουλής των Ελλήνων -hellenicparliament.gr

♦Το site του υπουργείου Δικαιοσύ­νης – ministryofjustice.gr

♦Το site της Τράπεζας της Ελλάδος – bankofgreece.gr

♦Το site του υπουργείου Προστα­σίας του Πολίτη – ydt.gr

♦Το site της Ελληνικής Αστυνομίας- astynomia.gr/ hellenicpolice.gr

Τον Ιούλιο του 2015, όταν προ­κλήθηκε μεγάλη αναταραχή και ουρές στα ΑΤΜ υπό τον φόβο των capital controls που επιβλήθηκαν, αλλά και της οικονομικής ανασφά­λειας που προκάλεσε το διάγγελμα του πρωθυπουργού για δημοψή­φισμα, οι Anonymous εξέφρασαν τη στήριξή τους στον ελληνικό λαό μέσω του λογαριασμού τους στο Twitter, αλλά και μέσω βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο.

Μία από τις πιο πρόσφατες διαδικτυακές επιθέσεις τους πραγμα­τοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, όταν «έριξαν» την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpIcarus που στρεφόταν κατά τραπεζών σε όλο τον κόσμο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:43