search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:19
MENU CLOSE

Μέτρα 617 εκατ. ευρώ για 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους και τα νησιά του Αιγαίου εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

08.12.2016 19:17
«Αντίο, Δημήτρη Μυταρά», από τον Αλέξη Τσίπρα        - Media

 

Δέκατη τρίτη σύνταξη σε χαμηλοσυνταξιούχους και αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, μόλις επέστρεψε από το Ισραήλ.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δέσμευση της κυβέρνησης είναι, κάθε ευρώ που πλεονάζει από τους διαθέσιμους πόρους να επιστρέφεται σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», προσθέτοντας ότι «κάνουμε πράξη μια παλιότερη εξαγγελία μας για τη 13η σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αποφασίσαμε την άμεση διοχέτευση 617 εκ. ευρώ, από το πλεόνασμα του 2016, για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων», που λαμβάνουν συντάξεις από 850 ευρώ και κάτω.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι η στήριξη αυτή θα δωθεί αντισυμμετρικά από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή όσοι έχουν μικρότερες συντάξεις θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση, που για αρκετές χιλιάδες θα είναι ακόμη και πολλαπλάσια από τη σύνταξή τους, ενώ έθεσε ως κατώτατο ποσό τα 300 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας, σε δεύτερο επίπεδο ανακοίνωσε ότι «προχωρούμε επίσης στην αναστολή της προγραμματισμένης αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης», στο πλαίσιο στήριξης των νησιών της «πρώτης γραμμής», όπως τα χαρακτήρισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σε κάθε βήμα της Ελλάδας προς την κανονικότητα στο μυαλό μας θα είναι πάντα η αποκατάσταση των αδικιών και η στήριξη των αδύναμων», προσθέτοντας ότι «διανύουμε  τα τελευταία δύσκολα μέτρα ενός δύσκολου μαραθώνιου, […] με δικαιοσύνη και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03