search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59
MENU CLOSE

Κλίντον: Κίνδυνος για τη δημοκρατία οι «ψευδείς ειδήσεις» και η προπαγάνδα

09.12.2016 05:24
Χίλαρι Κλίντον: Τρομοκράτες επιτέθηκαν σε θεμέλιο της Δημοκρατίας μας - Media

 

 

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε τις “ψευδείς ειδήσεις” κίνδυνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα, σε μια σπάνια δημόσια εμφάνισή της χθες, ένα μήνα μετά την ήττα της στις προεδρικές εκλογές σε μια προεκλογική εκστρατεία που σημαδεύτηκε από έναν κατακλυσμό τέτοιας προπαγάνδας.

“Πρέπει να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας”, είπε η Κλίντον στη διάρκεια μιας εκδήλωσης προς τιμήν του Χάρι Ριντ, ηγέτη των δημοκρατικών στη Γερουσία ο οποίος παίρνει σύνταξη, αναφερόμενη σε μια “επιδημία κακοπροαίρετων ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας που πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα τον περασμένο χρόνο”. Η Κλίντον προέτρεψε τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να δράσουν εναντίον της παραπληροφόρησης.

“Είναι πλέον εμφανές ότι οι αποκαλούμενες ‘ψευδείς ειδήσεις’ μπορούν να φέρουν επιπτώσεις στον πραγματικό κόσμο. Αυτό δεν αφορά μόνο την πολιτική ή την κομματική πολιτική. Θέτει σε κίνδυνο ζωές, τις ζωές των καθημερινών ανθρώπων που απλώς κάνουν ό,τι έχουν να κάνουν, κάνουν τις δουλειές τους, και προσφέρουν στις κοινότητές τους”, είπε.

Η ίδια η Κλίντον έγινε στόχος ψευδών ειδήσεων, με αναρτήσεις στο διαδίκτυο να ισχυρίζονται ότι μια πιτσαρία στην Ουάσιγκτον ήταν βιτρίνα για συμμορία σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών υπό την κατεύθυνση της Κλίντον. Την Κυριακή, ένας άντρας από τη Βόρεια Καρολίνα που κράδαινε ένα όπλο επίθεσης, πυροβόλησε μέσα στην πιτσαρία στη βορειοδυτική πλευρά της Ουάσιγκτον και λίγα χιλιόμετρα από την εκδήλωση, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι ο ύποπτος τους είπε πως ήρθε να “ερευνήσει” μια είδηση που ήταν ψεύτικη.

Όταν εμφανίστηκε η Κλίντον στην εκδήλωση, που ήταν πλήρης κόσμου, κυρίως δημοκρατικών πολιτικών – μεταξύ των και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν – οι παρευρισκόμενοι την χειροκρότησαν όρθιοι και εντατικά.

Η Κλίντον, η οποία είναι επίσης και πρώην γερουσιαστής που έχει υπηρετήσει με τον Ριντ, έκανε μια ειρωνική αναφορά στο γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, αναφερόμενη σε “μερικές εβδομάδες όπου έπαιρνα selfies με το κινητό μου στο δάσος”.

Αναγνωρίζοντας έμμεσα την ήττα της, ξεκίνησε την ομιλία της προς τιμήν του Ριντ λέγοντας, “Αυτή δεν είναι ακριβώς η ομιλία που ήλπιζα να δώσω στο Καπιτόλιο μετά τις εκλογές”.

Ο κάθε νέος αμερικανός υπουργός δίνει την πρώτη του επίσημη ομιλία στην ορκομωσία του στις 20 Ιανουαρίου, στεκόμενος σε μια μεγάλη εξέδρα που κατασκευάζεται κάθε τέσσερα χρόνια στη δυτική πρόσοψη του κτιρίου του Καπιτολίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59