search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59
MENU CLOSE

Διεθνής Αμνηστία: «Υποκριτές οι Ευρωπαίοι και η πίεση τους απέναντι στην Ελλάδα για το Δουβλίνο και τους πρόσφυγες»

09.12.2016 13:49
Διεθνής Αμνηστία: «Υποκριτές οι Ευρωπαίοι και η πίεση τους απέναντι στην Ελλάδα για το Δουβλίνο και τους πρόσφυγες» - Media

 

Η πίεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες, ώστε οι μεταφορές βάσει Δουβλίνου προς την Ελλάδα να μπορούν να ξαναρχίσουν, «είναι υποκριτική, καθώς ένας από τους κύριους λόγους εξαιτίας των οποίων είναι τόσο άθλιες οι συνθήκες για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα – ιδιαίτερα στα νησιά – είναι η Συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

«Φαίνεται ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όλοι οι δρόμοι για τους πρόσφυγες οδηγούν στην Ελλάδα. Είναι εξωφρενικά υποκριτικό εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφήνει να εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι η μόνη υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες, ενώ ο υπερπληθυσμός και το ανασφαλές κλίμα που επικρατούν στα ελληνικά νησιά, προκαλούνται ως επί το πλείστον από τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, και επιδεινώνονται από την έλλειψη αλληλεγγύης που δείχνουν άλλες χώρες της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων», επισημαίνει στην ανακοίνωση η Ιβέρνα Μακ Γκόυαν, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στο Γραφείο των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

«Οι συνθήκες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι οι αιτούντες άσυλο στα ελληνικά νησιά είναι ο υπερπληθυσμός, οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη ζεστού νερού, η βία και οι υποκινούμενες από μίσος επιθέσεις. Ενώ έχουμε εδώ και πολύ καιρό ζητήσει τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής, η αναγκαστική παραμονή των προσφύγων στα νησιά, έτσι ώστε να επιστρέφονται στην Τουρκία, σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει η Τουρκία στη “Συμφωνία”, είναι απάνθρωπη. Πρέπει αμέσως η πίεση προς την Ελλάδα να ελαττωθεί και όχι να αυξηθεί», προθέτει η κ. Μακ Γκούαν.

Η Διεθνής Αμνηστία, προκειμένου να μειωθεί η πίεση προς την Ελλάδα, προτείνει, οι αιτούντες άσυλο να μεταφέρονται επειγόντως από τα νησιά προς την ηπειρωτική χώρα, να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες και να επιταχυνθεί η μετεγκατάσταση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να δεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59