search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:46
MENU CLOSE

Ο «αιρετικός» Πολ Βερχόφεν πρόεδρος του 67ου Φεστιβάλ Βερολίνου (Photos)

09.12.2016 14:11
Ο «αιρετικός» Πολ Βερχόφεν πρόεδρος του 67ου Φεστιβάλ Βερολίνου (Photos) - Media
 
Ένας από τους πιο πολωτικούς δημιουργούς του σύγχρονου σινεμά, ο 77χρονος Ολλανδός σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν θα είναι ο πρόεδρος της κριτική επιτροπής της 67ης Berlinale.
Το παλμαρέ του Βερχόφεν περιλαμβάνει τεράστιες εμπορικές επιτυχίες, όπως το «Robocop», η «Ολική Επαναφορά» και το «Βασικό Ένστικτο», περίεργες ταινίες όπως «Ο τέταρτος άνθρωπος» και το «Spetters», παρά τρίχα οσκαρικά αντιπολεμικά φιλμ («Ο πορτοκαλής στρατιώτης») και αποτυχίες-ένοχα μυστικά, όπως το «Showgirls» ή το «Flesh+Blood».
«Επιλέγοντας τον Πολ Βερχόφεν για πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής, επιλέγουμε ένα σκηνοθέτη ο οποίος έχει δουλέψει με διαφορετικά κινηματογραφικά είδη τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Χόλιγουντ. Η δημιουργική, πολύπλευρη τόλμη του και η προθυμία του να πειραματιστεί με τα όρια αντικατοπτρίζονται στο σύνολο του έργου του» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Berlinale, Ντίτερ Κόσλικ.
Ο ίδιος ο Βερχόφεν μετά την κακήν κακώς αποχώρησή του από το Χόλιγουντ και μια «σιωπηλή» περίοδο επέστρεψε στη δημιουργία με ταινίες ότι το «Black Book» και το φετινό «Elle» με την Ιζαμπέλ Υπέρ.
Το 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:45