search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Μέρντοχ αγοράζει… Μέρντοχ: Η 21st Century Fox θέλει να αγοράσει το Sky

09.12.2016 16:55
Μέρντοχ αγοράζει… Μέρντοχ: Η 21st Century Fox θέλει να αγοράσει το Sky - Media
 
Ο αμερικανικός μιντιακός κολοσσός 21st Century Fox πρότεινε την εξαγορά του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky σήμερα, προκαλώντας απογείωση της μετοχής του.
 
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πρόταση της 21st Century Fox προς το Sky προβλέπει την εξαγορά του συνόλου των μετοχών προς 10,75 λίρες τη μετοχή μείον πιθανά μερίσματα που θα διανεμηθούν.
 
Ωστόσο, η ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας τόνιζε ότι «συγκεκριμένοι όροι της προσφοράς παραμένουν υπό συζήτηση και δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα βεβαιότητα ότι θα γίνει προσφορά από την Century Fox, ούτε ως προς τους όρους της προσφοράς αυτής».
 
Βρετανοί αναλυτές, πάντως, σημειώνουν ότι ένα κομμάτι των επιχειρήσεων του Ρούπερτ Μέρντοχ επιδιώκει να εξαγοράσει ένα άλλο κομμάτι των δραστηριοτήτων του, και μάλιστα σε τιμή πολύ υψηλότερη της τρέχουσας αξίας του.
Από την πλευρά του, το Sky ανακοίνωσε ότι συνέστησε ήδη ανεξάρτητη επιτροπή για να μελετήσει την προσφορά. Ο Μέρντοχ είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν να εξαγοράσει το Sky, αλλά είχε οπισθοχωρήσει μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών που οδήγησαν σε κλείσιμο της εφημερίδας του, «News of the World». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33