search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Οι δύο βασικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας στην Ιταλία – Υπόγειες ζυμώσεις

10.12.2016 06:35
Ιταλία: «Μπάζα» 19 δισ. ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής - Media
 
Σε κλίμα διαρκών και συχνά «υπογείων» ζυμώσεων συνεχίζεται η προσπάθεια στην Ιταλία για εξεύρεση… πρωθυπουργού, μετά την οριστική αποχώρηση του Ματέο Ρέντσι.
 
Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας και ο υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι φέρονται να είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι του Ματέο Ρέντσι στο αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο.
 
Όμως δεν έχει ακόμη ληφθεί απόφαση και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζο Ματαρέλα θα συνεχίσει και αύριο τις διαβουλεύσεις του, με τα μεγαλύτερα κόμματα.
 
Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να συνεχίσει να κυβερνά ο Ρέντσι, μέχρι την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Κατά πληροφορίες, ο Ματαρέλα θέλει η απόφαση να ληφθεί το ταχύτερο δυνατό, ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
 
Σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, εκτός από θεαματικές εκπλήξεις, τα κόμματα που θα στηρίξουν την κυβέρνηση στην βουλή και στην γερουσία, θα είναι αυτά της πλειοψηφίας: το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, η Νέα Κεντροδεξιά του Αντζελίνο Αλφάνο και μια ομάδα γερουσιαστών οι οποίοι στο παρελθόν ανήκαν στη Φόρτσα Ιτάλια, το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:08