search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:37
MENU CLOSE

Στο αρχείο της Κομισιόν η καταγγελία της Digea κατά της ΕΡΤ

10.12.2016 09:26
Αποχώρηση από τη Digea - Media

 

Ανατροπή από τις Βρυξέλλες! Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της ΕΡΤ ΝΕΤ δεν ακολούθησε τη δικαστική οδό μετά την προσφυγή της Digea, αλλά μπήκε στο αρχείο της Κομισιόν.

Η κυβέρνηση κέρδισε στις Βρυξέλλες μια μάχη που αρχικά φαινόταν χαμένη, καθώς ο νόμος 4339/2015 για την ERT Net παραμένει ενεργός.

Η καταγγελία αφορούσε την «εικαζόμενη ενίσχυση» στον ελληνικό κλάδο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, με τρεις διαδοχικές επιστολές (στις 25 Νοεμβρίου, στις 18 Μαρτίου και στις 3 Ιουνίου 2016). Σύμφωνα με πληροφορίες, η Digea δεν επανήλθε με επιπλέον στοιχεία εντός της προθεσμίας του ενός μήνα, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία, και τα αρμόδια τμήματα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού θεωρούν ότι «η καταγγελία αποσύρθηκε». Ωστόσο, όπως σημειώνεται, «η Επιτροπή ενδέχεται να επανεξετάσει το ζήτημα αν ο καταγγέλλων επανέλθει με νέα αποδεικτικά στοιχεία ή αν προκύψουν νέα δεδομένα».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το θέμα παραμένει ανοικτό και η Digea έκανε μια κίνηση τακτικής βλέποντας πως η ΕΡΤ δεν έχει προχωρήσει στη δημιουργία της ERT Net, με τη φιλοξενία ιδιωτικών σταθμών, ενώ παράλληλα υπήρξε η αρνητική για την κυβέρνηση απόφαση του ΣτΕ και ακολούθησε η εισαγγελική εισήγηση να τεθεί στο Αρχείο η μήνυση Σπίρτζη κατά της Digea.

Με αυτό το δεδομένο, η ΕΡΤ μπορεί να ενεργοποιήσει, αν θέλει, τη διάταξη για τη μεταφορά του σήματος ιδιωτικών τηλεοπτικών προγραμμάτων, αν και πλέον δεν διαφαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα. Αντίθετα, θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία των δημόσιων ΜΜΕ στην πλατφόρμα της.

Πηγή: typologies.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50