search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:41
MENU CLOSE

Κάνε πίσω Μπιλ Γκέιτς: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών

10.12.2016 09:56
Κάνε πίσω Μπιλ Γκέιτς: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών - Media

 

Κλάσμα, και μάλιστα, μικροσκοπικό, του μεγέθους της περιουσίας των πλουσιότερων ανθρώπων της Ιστορίας διαθέτουν οι σημερινοί μεγιστάνες που κοσμούν τις λίστες με τους πλέον πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Επιχειρηματίες, όπως ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Γουόρεν Μπάφετ δεν μπορούν καν να… ονειρευτούν το μέγεθος του πλούτου που στο βάθος της Ιστορίας κάποιοι άνθρωποι είχαν στα χέρια τους. Σύμφωνα με ιστορικούς, για παράδειγμα, ο Τζένγκις Χαν κατείχε εδάφη που απλώνονταν από την Κίνα ως την Ευρώπη, στο απόγειο της ισχύος του.

Κι αν ο Τζένγκις Χαν κυριαρχούσε στο real estate, o Άλαν ο Ερυθρός, ο οποίος συμμετείχε στην κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς, κατέληξε να έχει περιουσία που αντιστοιχούσε σε σημερινά 194 δισ. δολάρια. Ακόμα πιο πλούσιος ήταν ο Αύγουστος Καίσαρας, ο οποίος σε κάποια φάση ήταν ιδιοκτήτης (!) της Αιγύπτου (μεταξύ άλλων) και η περιουσία του υπολογίζεται σε σημερινά 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ακόμα και η περιουσία αυτών των ανθρώπων ωχριά μπροστά στον αυτοκράτορα της Κίνας Σεντζόνγκ, ο οποίος στη διάρκεια της κυριαρχίας του κατείχε το 25% με 30% του συνολικού ΑΕΠ του πλανήτη. Και τέλος υπάρχει και ο Μάνσα Μούσα, βασιλιάς του Μάλι ο οποίος έζησε από το 1280 ως το 1337. Τότε το Μάλι παρήγαγε το περισσότερο χρυσάφι στον κόσμο.

Για να γίνει κατανοητό πόσο πλούσιος ήταν ο Μάνσα Μούσα, αρκεί να ειπωθεί ότι ο πλούτος του είναι… απερίγραπτος. Ιστορικοί έχουν παραδεχθεί ότι ο πλούτος του Μάνσα Μούσα ήταν τόσο δύσκολο να περιγραφεί που για να τον προσεγγίσουν έχουν φτιάξει ένα “παιχνίδι”: καλούν να φανταστούμε πόσο χρυσάφι μπορεί να διαθέτει ένας άνθρωπος και στη συνέχεια να το διπλασιάσουμε και ίσως κατανοήσουμε το μέγεθος του πλούτου του Μάνσα Μούσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33