search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Έκρηξεις στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης- Νεκροί και τραυματίες (Photos – Live Video)

10.12.2016 19:58
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη - Media

 

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας, δύο ώρες μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ανάμεσα στη γηπεδούχο ομάδα και την Μπρούσασπορ. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή περιμετρικά του σταδίου, ενώ στις εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ διακρίνεται και πυρκαγιά από το στάδιο. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλειμάν Σοϊλού -ο οποίος μιλούσε στο τουρκικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό την ώρα της έκρηξης- υπήρξαν τουλάχιστον 20 τραυματίες. 

Τα πρώτα στοιχεία των τουρκικών Αρχών κάνουν λόγο για παγιδευμένο όχημα με εκρηκτικά έξω από το γήπεδο. 

Όπως μεταδίδει το CNNTurk, στόχος της επίθεσης ήταν λεωφορείο αστυνομικών των ΜΑΤ το οποίο μετέφερε τους αστυνομικούς πίσω στην υπηρεσία τους.

Και οι 20 τραυματίες είναι αστυνομικοί. 

Sputnik: Τουλάχιστον 15 νεκροί – Reuters: Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 

Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε πριν από λίγο ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην έκρηξη.

Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι στην έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς να κάνει λόγο για νεκρούς.

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.

Απαγόρευση μετάδοσης της είδησης

Λίγα λεπτά μετά τις εκρήξεις, το Τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης της είδησης από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σταδιακά θα σταματήσει η αναμετάδοση εικόνων από το σημείο και η ενημέρωση αναφορικά με τα θύματα ή τις συνθήκες των επιθέσεων θα αναλάβουν επίσημα χείλη. 

Live εικόνα από το CNNTurk

 

Η έκρηξη κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας όπως ακούστηκε μέσα στο γήπεδο

Πρώτες εικόνες έξω από το γήπεδο

Το σημείο της επίθεσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28