search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:19
MENU CLOSE

Οι προκλητικές φωτογραφίες που τρέμει ο Τραμπ! (Photos)

11.12.2016 15:04
Οι προκλητικές φωτογραφίες που τρέμει ο Τραμπ! (Photos) - Media

 

Βρετανίδα φωτογράφος αποφάσισε να δημοσιεύσει σατιρικές φωτογραφίες του Ντόναλντ Τραμπ, παρ’ όλο που ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της.

Την  Άλισον Τζάκσον, που χρησιμοποιεί σωσίες του Τραμπ στις προκλητικές φωτογραφίες της, την είχαν συμβουλεύσει μέχρι και οι δικηγόροι της να μη τις δημοσιεύσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θέλοντας να σατιρίσει δημόσια πρόσωπα βάζει σωσίες τους να ποζάρουν, το έχει ξανακάνει με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ.

Όμως, οι νομικοί ισχυρίζονται ότι να δημοσιεύσει φωτογραφίες με τον «Τραμπ» να κάνει σεξ στο Οβάλ Γραφείο με τη Μις Μεξικό ή να συμμετέχει σε τελετές της Κου Κλουξ Κλαν, ξεπερνά κάθε όριο.

Η κα Τζάκσον όμως πιστεύει ότι κάθε καλλιτέχνης πρέπει να έχει καλλιτεχνική ελευθερία στις δημιουργίες του.

Τελικά, καθώς δεν βρήκε εκδότη, θα εκδώσει μόνη της τις φωτογραφίες της σε ένα άλμπουμ που τιτλοφορείται Private.

Η γυναίκα, που ξόδεψε ένα χρόνο προκειμένου να βρει τον κατάλληλο σωσία του Τραμπ, είναι αναγνωρισμένη φωτογράφος καθώς στο παρελθόν έχει τιμηθεί με βραβείο Bafta, ενώ έργα της φιλοξενούνται στο μουσείο Τέιτ όπως και στο Πομπιντού.

Η επιλογή της για τον πρωταγωνιστή, ήταν ευνόητη: «Είναι χρυσός, έχει χρυσά μαλλιά, χρυσαφί χρώμα δέρματος, το χρυσό είναι το brand του».

Όσο για τον λόγο που την οδηγεί στα άκρα της σάτιρας με τους σωσίες, εξηγεί: «Είναι πολύ δύσκολο πλέον να ξεχωρίσεις τι είναι αληθινό και τι είναι φανταστικό. Αυτό που λέω με τα έργα μου είναι ότι δεν μπορείς να επαναπαυτείς στην αντίληψη που έχεις περί του τι είναι ψεύτικο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48