search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:03
MENU CLOSE

Eπεισόδια στη Σούδα ανάμεσα σε μετανάστες-Πυροβολισμοί από ιδιοκτήτη καφενείου

12.12.2016 06:40
Eπεισόδια στη Σούδα ανάμεσα σε μετανάστες-Πυροβολισμοί από ιδιοκτήτη καφενείου - Media

Οκτώ είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των τραυματιών, που έφτασαν με κάθε τρόπο στο νοσοκομείο Χίου, μετά από επεισόδια χθες το βράδυ στον καταυλισμό της Σούδας. 
Σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι νοσηλεύεται ένας Αφγανός μετανάστης, τον οποίο τραυμάτισαν Αλγερινοί στα επεισόδια που προηγήθηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, οι τέσσερις εκ των τραυματιών θα παραμείνουν για παρακολούθηση και νοσηλεία, ενώ οι άλλοι τρεις αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. 

Στις συμπλοκές πήραν μέρος περί τα 20 άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες Αφγανοί, Αλγερινοί και Παλαιστίνιοι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι εξ αυτών είχαν έρθει από την ΒΙΑΛ και μπήκαν στον καταυλισμό, όπου προφανώς είχαν έλθει σε συνεννόηση με κάποιους άλλους, που διαμένουν στη Σούδα και στην συνέχεια ξέσπασαν τα επεισόδια.

Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε στην περιοχή εκείνη την στιγμή, αφού το πρωί της Κυριακής αποχώρησαν από τη Χίο για την Θεσσαλονίκη δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες θα αντικατασταθούν με άλλες.

Στο μεταξύ στον εισαγγελέα οδηγείται ο ιδιοκτήτης καφενείου στη ιχθυόσκαλα της Χίου, δίπλα στον καταυλισμό της Σούδας, ο οποίος άρχισε να πυροβολεί με την κυνηγετική του καραμπίνα στον αέρα, μετά το ξέσπασμα επεισοδίων – περί τις 3 το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το astraparis.gr, o ίδιος, ο οποίος κρατείται στο λιμεναρχείο Χίου, υποστηρίζει ότι φοβήθηκε, όταν είδε τους συμπλεκόμενους να τρέχουν προς την ιχθυόσκαλα και να πετούν πέτρες, πήγε στο αυτοκίνητό του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό.
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής, στοιχεία έριξε πέντε έως έξι πυροβολισμούς, χωρίς – ευτυχώς – να τραυματιστεί κάποιος.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:03