search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:31
MENU CLOSE

Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή

12.12.2016 09:43
Ο Τραμπ δεν πιστεύει ότι η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή - Media

 

 

Η πραγματικότητα σχετικά με την κλιματική αλλαγή είναι ένα ανοιχτό ερώτημα, ανέφερε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του, γράφει το CNN. «Κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά εάν η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματικότητα» είπε ο Τραμπ στο Fox News, όταν ρωτήθηκε για τη στάση του για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη Διεθνή Συμφωνία για το κλίμα των Παρισίων. «Για τη συμφωνία του Παρισιού, το μελετάω. Θα μπορούσα να πω το εξής. Δεν θέλω η συμφωνία να μας βάλει σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με άλλες χώρες» είπε ο Τραμπ. «Και όπως γνωρίζετε, υπάρχουν διαφορετικά χρονικά περιθώρια στη συμφωνία. Δεν θέλω να δώσω στην Κίνα ή σε άλλες χώρες να κερδίσουν το πλεονέκτημα σε σχέση με μας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν είναι κάτι τόσο επείγον. 

Στην πραγματικότητα, επισημαίνει το CNN, η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και οφείλεται στους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ ο Τραμπ, είπε ότι η κλιματική αλλαγή είναι απάτη, η οποία προωθείται από την Κίνα, αλλά το τελευταίο διάστημα δείχνει ενδιαφέρον για το θέμα. Η κόρη του, Ιβάνκα, μίλησε για τη σημασία του θέματος και την πλατφόρμα του Τραμπ για το περιβάλλον, την ώρα που κάνει συναντήσεις με διακεκριμένους περιβαλλοντολόγους και πρωσοπικότητες που εργάζονται για το περιβάλλον όπως ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Ωστόσο, ο Τραμπ διόρισε τον Σκοτ Προύιτ επικεφαλής της υπηρεσίας Περιβάλλοντος, αν και ο Προύιτ είναι αρνητής της κλιματικής αλλαγής.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος υπερασπίστηκε την επιλογή του, λέγοντας ότι δεν θέλει η χώρα να χάνει επενδύσεις επειδή υπάρχουν αυστηροί κανόνες, τους οποίους ο Προύιτ θα χαλαρώσει.

«Εάν δείτε τι συμβαίνει, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μία σειρά χωρών, ανάμεσα σε αυτές και το Μεξικό, όπου μπορεί να χτιστεί ένα εργοστάσιο την επόμενη ημέρα ή την επόμενη εβδομάδα από την αίτηση. Δεν περιμένουν 10 χρόνια για να πάρουν την έγκριση» είπε ο Τραμπ και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν όλες αυτές οι διαδικασίες αδειοδότησης που αφαιρούν θέσεις εργασίας από τις ΗΠΑ.

 

Επιμέλεια: Κυριάκος Αργυρόπουλος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:31