search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:17
MENU CLOSE

Συγκλονίζει διασωθείς ποδοσφαιριστής της Σαπεκοένσε – Τι ρώτησε ξυπνώντας από το κώμα

12.12.2016 09:55
Συγκλονίζει διασωθείς ποδοσφαιριστής της Σαπεκοένσε - Τι ρώτησε ξυπνώντας από το κώμα - Media

 

 

Ο τελικός του Copa Sudamericana δεν έγινε ποτέ. Κι όμως  αυτή ήταν η πρώτη σκέψη του Ελιο Νέτο, ενός από τους τρεις παίκτες της  Σαπεκοένσε, που επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα που συγκλόνισε και συγκίνησε τον κόσμο.

Ξύπνησε από το κώμα, ρώτησε γιατί ήταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου και είχε πληγές, αλλά και πώς τελείωσε ο αγώνα με την Ατλέτικο Νασιονάλ, στον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana που θα έπρεπε να παίξει στο Μεντεγίν μαζί με τους συμπαίκτες του. 

 Σίγουρα το ξύπνημα ήταν απότομο, με τις συνέπειες της τραγωδίας ανεξίτηλες τόσο για το Νέτο, όσο  και για ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο του ποδοσφαίρου. Ο ίδιος δεν θυμάται τίποτα για το τι συνέβη, και θα εξακολουθήσει να μην ξέρει, όπως είπε ο γιατρός του συλλόγου. 

 «Η ψυχολόγος μας συνέστησε να μην του πούμε τίποτα , προκειμένου να αποφευχθεί ένα συναισθηματικό σοκ που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία του. Οι επόμενες 48 ώρες θα είναι σημαντικές, αλλά υπάρχει πρόοδος,» εξήγησε χθες ο γιατρός.

 Όπως είναι γνωστό η Σαπεκοένσε πήρε το Copa Sudamericana από την Conmebol και θα παίξει αυτόματα  στο επόμενο Copa Libertadores. Μέχρι τότε θα επικεντρωθεί στην ανοικοδόμησή της. Εν τω μεταξύ, το πρωτάθλημα τελείωσε.

 Στην  «Arena Conda», όπου χθες έπρεπε να αγωνιστούν Ατλέτικο Μινέιρο και Σαπεκοένσε, δεν παρουσιάστηκαν οι δύο ομάδες. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF), απέστειλε έγγραφο, σημειώνοντας ότι βάση πρωτοκόλλου δεν μπορεί να ακυρώσει τη συνάντηση. Έτσι και οι δύο ομάδες θα υπολογιστεί ότι έχασαν στα χαρτιά με 3-0, ένα αποτέλεσμα που δεν αλλάζει τη βαθμολογία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08