search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:27
MENU CLOSE

Ντόπες σε τυφλούς και 15χρονους αθλητές – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στη Ρωσία

12.12.2016 21:21
Ντόπες σε τυφλούς και 15χρονους αθλητές - Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις στη Ρωσία - Media

 

Εκτός από τα 12 θετικά δείγματα των μεταλλιούχων από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, ήρθε στην επιφάνεια ηλεκτρονική αλληλογραφία από την οποία προκύπτει ότι τυφλοί αθλητές ακόμη και 15χρονα παιδιά έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα το 2015 ανιχνεύτηκαν 5 θετικά δείγματα στο στεροειδές αναβολικό, μεθανδιενόνη, τυφλών αθλητών του powerlifting.

«Είναι ντροπή. Διάλεξαν τους τυφλούς που δεν μπορούσαν να δουν τις τους έδιναν» δήλωσε ο Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, κορυφαίος επιστήμονας αντιντόπινγκ στη Ρωσία.

Ένα χρόνο νωρίτερα από τα αρχεία προκύπτει ότι 15χρονος αθλητής του στίβου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αντιντόπινγκ, όμως επετεύχθη συγκάλυψη του αποτελέσματος.

Ο «αθλητής από την Κριμαία», όπως τον αποκαλούσαν στην αλληλογραφία  θεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα, μάλιστα η καταγωγή του έγινε αιτία να γλιτώσει ποινή αποκλεισμού για το θετικό δείγμα που έδωσε σε μαριχουάνα.

Ήταν το Μάιο του 2015, δύο μήνες αφότου η Ρωσία προσάρτησε την χερσόνησο της Κριμαίας, όταν ο συγκεκριμένος αθλητής βρέθηκε θετικός στη διάρκεια της πρώτης διοργάνωσης που μετείχε επί Ρωσικού εδάφους.

Σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της έκθεση, η οποία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα τα δείγματα περισσοτέρων από 1.000 Ρώσων αθλητών καλύφθηκαν.  

Πηγή: Gazzetta 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:24