search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:13
MENU CLOSE

Στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις γιορτές

13.12.2016 09:19
Τους συνταξιούχους θα δεχθεί στο Μαξίμου ο Αλ.Τσίπρας - Media

 

Οι πάντες σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ απεύχονται τις εκλογές, εκτός και αν αυτές καταστούν αναπόφευκτες, εάν δηλαδή οι πιστωτές εμμείνουν στη λήψη σκληρών μέτρων και οι κυβερνώντες βρεθούν προ αδιεξόδου. Για καλό και για κακό, μια μεγάλη καμπάνια είναι στα σκαριά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ήδη έχει συμφωνηθεί και, σύμφωνα με έγκυρες κομματικές πηγές, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης κομματικής και κυβερνητικής εξόρμησης που θα εξελιχθεί με το κλείσιμο της αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση, από τον Ιανουάριο θα υπάρξει έντονη κινητοποίηση από όλα τα κορυφαία κυβερνητικά, κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη με επικεφαλής τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Ο σχεδιασμός εκπονείται από τον κ. Αντώνη Κοτσακά, που έχει τη σχετική ευθύνη στο κόμμα, σε συνεργασία με κομματικά στελέχη και το γραφείο του πρωθυπουργού, και θα περιλαμβάνει περιοδείες του κ. Τσίπρα, των βουλευτών και πλήθους κομματικών στελεχών. Θα προβλέπει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, τις προοπτικές της οικονομίας, τη συνταγματική αναθεώρηση, την ύψωση «διαχωριστικών γραμμών» με τη Ν.Δ. και την προοπτική αλλαγών στο πολιτικό σκηνικό.

Τον ρυθμό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα δώσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρήστος Μαντάς, Νίκος Ξυδάκης και Φωτεινή Βάκη, ο γραμματέας Πάνος Ρήγας θα κατευθύνει τις κομματικές δυνάμεις, θα υπάρχει μεταξύ τους συνεννόηση, ενώ το οργανωτικό γραφείο θα συντονίσει το σύνολο των κομματικών δυνάμεων. Σημειώνεται ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να ηγηθεί μιας τέτοιας κινητοποίησης και φαίνεται ότι τώρα θα εκδηλωθεί. Ήδη σχεδιάζεται περιοδεία του κ. Τσίπρα στην Κρήτη αμέσως μετά τις γιορτές.

Το σχέδιο αυτό αποτελεί και μιας μορφής πείραμα, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχει δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές ή θα εμπεδωθεί ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστασιοποίησης που ήδη καταγράφεται στις κομματικές οργανώσεις.

Ο κομματικός μηχανισμός αναστατώθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της συμμετοχής του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Δημήτρη Βίτσα και ακόμη δύο βουλευτών στην περιοδεία που διοργάνωσε ο Πάνος Καμμένος στο Καστελλόριζο και στα γύρω νησιά, παρούσης της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στον κομματικό μηχανισμό και ύστερα από διεργασίες αποφασίστηκε να υπάρξει ένα σχόλιο στην ιστοσελίδα της κίνησης των «53+».

H υπόθεση όμως θα έχει και συνέχεια καθώς το θέμα αυτό, όπως και η συμμετοχή στο παρελθόν της Χρυσής Αυγής στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, αναμένεται να τεθεί στα κομματικά όργανα σύντομα. Παράλληλα, επιταχύνεται η συγκρότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπεται από την απόφαση του συνεδρίου, ώστε να τεθούν κάποιοι κανόνες, καθώς, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, σήμερα επικρατεί χαώδης κατάσταση.

Πηγή: Kathimerini.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:12