search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:17
MENU CLOSE

Πέθανε ο αρχηγός της αμφιλεγόμενης και μυστηριώδους Opus Dei

13.12.2016 11:06
Πέθανε ο αρχηγός της αμφιλεγόμενης και μυστηριώδους Opus Dei - Media

 

Ο Χαβιέρ Ετσεβαρία, αρχηγός της Opus Dei, της συντηρητικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, πέθανε χθες το βράδυ, ανακοινώθηκε στο Twitter από τον αμφιλεγόμενο αυτόν θεσμό που ιδρύθηκε στην Ισπανία το 1928.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Opus Dei, ο Χαβιέρ Ετσεβαρία, 84 ετών, πέθανε από επιπλοκές πνευμονικής λοίμωξης.

Γεννήθηκε στην Μαδρίτη το 1932 και διαδέχθηκε το 1994 στην ηγεσία της Opus Dei τον Αλβαρο Ντελ Πορτίγιο, ο οποίος υπήρξε διάδοχος του ιδρυτή του, του Χοσεμαρία Εσκρίβα.

Παρούσα σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Λατινική Αμερική, η μυστικιστική οργάνωση, στα μέλη της οποίας περιλαμβάνονται προσωπικότητες του κόσμου της πολιτικής και της οικονομίας, προκαλεί διαμάχες για την πραγματική ή υποθετική της επιρροή.

Ο σημερινός εκπρόσωπος του Βατικανού Γκρεγκ Μπούρκε είναι μέλος της Opus Dei, όπως και ο προκάτοχός του επί των ημερών του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, ο Χοακίν Ναβάρο-Βαλς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10