search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35
MENU CLOSE

Παραλήρημα Δημάρχου Αγκύρας: Ζητά εξηγήσεις από το BBC για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη (Photos)

13.12.2016 11:35
Παραλήρημα Δημάρχου Αγκύρας: Ζητά εξηγήσεις από το BBC για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη (Photos) - Media

Μέσω τριών αναρτήσεών του ο Δήμαρχος Άγκυρας, Μελίχ Γκιοκτσέκ, ζητά από το BBC  και τον Βρετανό πρέσβη να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με την ενοικίαση διαμερίσματος κοντά στο γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολή όπου το περασμένο Σάββατο σημειώθηκε διπλή βομβιστική επίθεση, η οποία αρχικά τραυμάτισε 38 ανθρώπους και τραυμάτισε 166.

Τώρα,  ο δήμαρχος Άγκυρας επικαλούμενος κείμενο που δημοσιεύει η τουρκική ιστοσελίδα «Turkiye Haber Merkezi» ζητά από τους  Βρετανούς να πάρουν θέση κατηγορώντας τους παράλληλα για ενδεχόμενη ανάμειξη στην τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα 20 μέρες πριν την επίθεση του Σαββάτου, το BBC ενοικίασε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Ταξίμ απ’ όπου φαινόνταν καθαρά η περιοχή της έκρηξης καθότι το γήπεδο της Μπεσίκτας είναι κοντά στην πλατεία. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει πως το BBC ξεκίνησε να μεταδίδει την είδηση 3 με 4 λεπτά μετά που συνέβη.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα σχολιάζει πως το κανάλι μεταδίδει αντι-τουρκικά νέα, «παίζοντας» έτσι παιχνίδια στις πλάτες της Τουρκίας.

Ο Γκιοκτσέκ γράφει στις αναρτήσεις του:

«Το BBC νοίκιασε διαμέρισμα σε κτίριο από όπου μπορούσε να παρακολουθήσει την έκρηξη καθαρά… Ξεκίνησε να εκπέμπει μέσα σε 3-4 λεπτά μετά την έκρηξη»

«Τώρα, δεν είναι λογικό για εμάς να πιστέψουμε πως μπορούσε να γνωρίσει για την έκρηξη από πριν; Το BBC και ο Βρετανός πρέσβης πρέπει να δώσουν εξηγήσεις» γράφει στη δεύτερη ανάρτησή του και καταλήγει:

«Πρέπει να εξηγήσουν πλήρως πώς άρχισαν να εκπέμπουν μέσα σε 3-4 λεπτά. Διαφορετικά, θα πιστέψουμε πως έχουν βάλει το χέρι τους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35