search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:37
MENU CLOSE

Με τη διαδικασία του επείγοντος το ν/σ για πτωχευτικό κώδικα και αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

14.12.2016 10:55
2600238.jpg

 

Με τη διαδικασία του επείγοντος εισήχθη στις 11 το πρωί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές το νομοσχέδιο «Πτωχευτικός Κώδικας, Διοικητική Δικαιοσύνη, Τέλη – Παράβολα, Οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων, Ηλεκτρονικές συναλλαγές, Τροποποιήσεις του ν. 4270/2014 και λοιπές διατάξεις».

Τη διαδικασία του επείγοντος εισηγήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, διότι στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο εμπεριέχονται σοβαρότατες και επείγουσες διατάξεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως και για την επιτάχυνση των δικαστικών υποθέσεων. «Είναι γνωστό σε όλους ότι νομοθετούμε υπό επείγουσες συνθήκες και πρέπει όλα αυτά τα νομοθετήματα με την κατάλληλη επεξεργασία και με λίγο πιο εντατική εργασία να ολοκληρωθούν άμεσα» είπε ο υπουργός.

Αν και η κυβέρνηση και το προεδρείο διαβεβαίωσαν ότι δεν θα υπάρξει έκπτωση από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και θα ακουστεί η γνώμη ενός εκάστου, σύσσωμη η αντιπολίτευση δήλωσε ότι διαφωνεί με το επείγον και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να φέρει στη Βουλή τις προωθούμενες διατάξεις για θέματα πολύ σημαντικά που μάλιστα θα έπρεπε να κατατεθούν ως τρία διαφορετικά αυτοτελή νομοσχέδια.

Η διαδικασία του επείγοντος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δέχθηκαν τους λόγους που πρόβαλε η κυβέρνηση. Μετά την πρωινή συνεδρίαση, θα ακολουθήσει μια ακόμη για την ακρόαση φορέων το απόγευμα και θα υπάρξει και επιπλέον συνεδρίαση στις επιτροπές, αύριο Πέμπτη, προκειμένου να εισαχθεί για συζήτηση και επεξεργασία στην ολομέλεια την Παρασκευή και την προσεχή Δευτέρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 16:36