search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:09
MENU CLOSE

Αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά – Δύο τραυματίες – Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία

14.12.2016 13:27
Αιματηρή ληστεία στην Κηφισιά - Δύο τραυματίες - Ανθρωποκυνηγητό από την αστυνομία - Media

Ληστεία με καλάσνικοφ σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 στο λογιστήριο γνωστής εταιρείας αλλαντικών στην οδό Σενέκα στην Κηφισιά.

 

Ληστεία με καλάσνικοφ σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 στο λογιστήριο γνωστής εταιρείας αλλαντικών στην οδό Σενέκα στην Κηφισιά.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες, που φέρεται να είναι τέσσερις, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στα πόδια τον γιο και τον αδερφό του ιδιοκτήτη της εταιρείας.
 
Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα από την επιχείρηση.

Οι δράστες πυροβόλησαν με σκοπό να σκοτώσουν τον ιδρυτή και πρόεδρο του ΔΣ της εταιρείας, Αλέξιο Υφαντή, σύμφωνα με δήλωση του νομικού συμβούλου, Αλέξη Κούγια.

Αναλυτικά η δήλωση του Α. Κούγια:

«Υπό την ιδιότητα του νομικού συμβούλου της εταιρείας επεξεργασίας αλλαντικών και κρέατος «Α & Χ ΥΦΑΝΤΗΣ ΑΕΒΕ» επιθυμώ να κάνω την εξής δήλωση:
​Σήμερα, περί ώρα 15.00, τέσσερις κουκουλοφόροι εισήλθαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΥΦΑΝΤΗΣ στην Κηφισιά και, αφού ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέπραξαν το αδίκημα της ένοπλης ληστείας. 
​Κατά τη διάπραξη της ένοπλης ληστείας πυροβόλησαν με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονίας εις βάρος του ιδρυτού και Προέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Αλεξίου Υφαντή, ο οποίος δεν τραυματίστηκε, κατά του Αντιπροέδρου της εταιρείας και αδελφού του ιδρυτού, Χαράλαμπου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε δύο σφαίρες στα πόδια, και κατά του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και υιού του ιδρυτού, Κωνσταντίνου Υφαντή, ο οποίος και δέχθηκε μια σφαίρα στο αριστερό πόδι.
​Οι τραυματίες ευρίσκονται εκτός κινδύνου.
​Η λεία των ληστών ήταν 50.000€.
​Η διάπραξη των εγκλημάτων βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας και όλο το υλικό της βιντεοσκοπήσεως έχει παραδοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί και την αστυνομική προανάκριση.
​Οι δράστες καταζητούνται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο των δραστών κινούνταν με την όπισθεν στην οδό Κορνηλίου και όταν έφτασε στο κτίριο, δύο άτομα μπήκαν στο φυλάκιο, ακινητοποίησαν τους σεκιούριτι και στη συνέχεια τους κλείδωσαν μέσα. Οι άλλοι δύο κακοποιοί εισήλθαν στο λογιστήριο, όπου και πυροβόλησαν τα δύο άτομα που βρίσκονταν εκεί.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ένοπλοι κατά τη διαφυγή τους έκαψαν το μαύρο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα ασημί αυτοκίνητο. 
 
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες πυρπόλησαν το πρώτο όχημα διαφυγής, μάρκας BMW, στην συμβολή των οδών Λαΐου και Κρέοντος στην Κηφισιά και τότε επιβιβάστηκαν στο δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο εντόπισαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και τους καταδίωξαν.
 
Οι δράστες στη συνέχεια κατέβηκαν και από το δεύτερο όχημα και πυροβόλησαν τους αστυνομικούς, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κανέναν. 
 
Το δεύτερο ΙΧ είναι μάρκας «Audi» και εντοπίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που καταδίωκαν τους δράστες, στην οδό Αγίου Γεωργίου, που οδηγεί στην Χασιά.
 
Αυτή την ώρα γίνονται εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:09