search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:40
MENU CLOSE

«Πάγος» στις σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας, λόγω Συρίας – Με κυρώσεις απειλεί το Βερολίνο

14.12.2016 15:43
«Πάγος» στις σχέσεις Γερμανίας-Ρωσίας, λόγω Συρίας - Με κυρώσεις απειλεί το Βερολίνο - Media
 
H γερμανική κυβέρνηση διεμήνυσε σήμερα ότι η Ρωσία είναι εν μέρει υπεύθυνη για την καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού και η επιλογή της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας παραμένει στο τραπέζι, ωστόσο η απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στους αμάχους που παραμένουν στην πόλη.
 
Η Ρωσία, όπως και τα στρατεύματα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και οι μαχητές που πολεμούν με την υποστήριξη του Ιράν, ευθύνονται για την καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
 
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η ανελέητη καταστροφή του ανατολικού Χαλεπιού δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την ευρεία στρατιωτική στήριξη από τη Ρωσία» τόνισε ο ίδιος. «Η Ρωσία δεν απέτρεψε τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τις τελευταίες λίγες ημέρες αν και είχε τη δύναμη να το κάνει».
 
Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χθες και ζήτησε να επιβληθεί άμεσα η κατάπαυση του πυρός.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:38