search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:38
MENU CLOSE

Στήριξη από Μοσκοβισί: Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα της κυβέρνησης

14.12.2016 19:30
Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο - Media
 
Μια δήλωση του Γάλλου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τη «13η σύνταξη» και τον ΦΠΑ στα νησιά προβάλλει το Μέγαρο Μαξίμου, ως απάντηση στις αντιδράσεις των Θεσμών.
 
Συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε στο AFP ότι «στα μάτια μου οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».
 
Κυβερνητικά στελέχη τόνισαν ότι «η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου, Πιέρ Μοσκοβισί, αργά σήμερα το απόγευμα, στο γαλλικό πρακτορείο AFP, αποκαθιστά την πραγματικότητα και έρχεται σε αντίθεση με τους ακραίους κύκλους που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη διαπραγμάτευση».
 
Προσέθεσαν, δε, ότι «σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, AFP, οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ενώ ο Ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε η απαραίτητη ελάφρυνση του χρέους δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική συνοχή που αναμένει ο ελληνικός λαός».
 
Η δήλωση του κ. Μοσκοβισί στα γαλλικά έχει ως εξής: «”A mes yeux, les conditions de l’accord de l’ Eurogroupe ne sont pas changées par les mesures décidées par le gouvernement de M. Tsipras”, a insisté M. Moscovici, observant qu’il ne voulait “pas opposer l’allègement de la dette indispensable et la cohésion sociale que le peuple grec attend”».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:38