search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:50
MENU CLOSE

Πήραν τους δρόμους Φώφη – Σταύρος

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1947
15-12-2016
16.12.2016 04:00
pasok_0-10.jpg

 

Σε εκλογικό αναβρασμό ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Συνεχείς περιοδείες ανά την Ελλάδα

Σε πλήρη εκλογικό αναβρασμό βρίσκονται η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι, με συνεχείς περιοδείες των επικεφαλής τους αλλά και επισκέψεις στελεχών σε όλη την Ελλάδα. Την Κυριακή στη Λάρισα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επανασυσφίξει τις σχέσεις του με τον αγροτικό κόσμο μέσω ημερίδας που διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή με τίτλο «Τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αγροτική ανάπτυξη».
 
Η καθοδήγηση που έχουν οι υπεύθυνοι όλων των νομαρχιακών οργανώσεων είναι να πάρουν ανάλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να αναλυθούν οι προγραμματικές θέσεις του χώρου για το εθνικό σχέδιο που έχουν προετοιμάσει.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης από την πλευρά του περιόδευσε στη Θράκη επιχειρώντας να ανακάμψει δημοσκοπικά μέσα από εμφανίσεις και περιοδείες του. Ειδικά στη Θράκη, όπου το Ποτάμι κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά του, η αποδοχή του έχει πέσει θεαματικά, και με αυτές τις επισκέψεις – και κυρίως με την κάλυψη που έχουν από τα τοπικά ΜΜΕ – επιχειρεί να φέρει το κόμμα του σε τροχιά εκλογιμότητας.
 
Στην προσπάθεια αποδόμησης της εικόνας της κυβέρνησης η επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντάς του πλήρη αποτυχία στη διαπραγμάτευση. Μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή και επιχείρησε να ενισχύσει την κομματική συσπείρωσή της παίζοντας δυνατά το αντισυριζικό χαρτί: «Ό,τι και να εξαγγείλετε, έχετε τελειώσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού» υποστήριξε για τις παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.
 
Η Γεννηματά επέμεινε στην άποψή της για κυβερνητική συνεργασία σημειώνοντας ότι «ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση, υπάρχει τρόπος για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αποτελείται από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις».
Μια κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας θα μπορούσε να ξαναθέσει στο τραπέζι το θέμα της πραγματικής απομείωσης του χρέους, την εκτίναξη των ρυθμών ανάπτυξης της οικονομίας και ευρεία συναίνεση για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, επιμένει η Φώφη Γεννηματά, η οποία πήρε τη σκυτάλη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση της χώρας ο Τσίπρας: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ έχει κλείσει τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Όμως η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση της Δεξιάς».
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το Ποτάμι, αφού ο Σταύρος Θεοδωράκης τουίταρε χτες ότι: «Αποκηρύσσει ο Τόμσεν τη λιτότητα και την υπογράφει ο Αλέξης! Τι άλλο μας επιφυλάσσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας επέμεινε στη γραμμή του κόμματος για ασύστολες σπατάλες σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση συντηρεί και επαυξάνει τις παθογένειες σε έναν δρόμο δίχως αύριο. Για να ξεφύγει η χώρα από τον αργό θάνατο, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Πρώτη από αυτές, η δραστική μείωση του πελατειακού κράτους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:46