search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:50
MENU CLOSE

Πρωθυπουργικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τονίζει το ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1947
15-12-2016
17.12.2016 04:00
kke_0-18.jpg
 
Αναφερόμενο στον «έντιμο συμβιβασμό που δήθεν επιδιώκει η κυβέρνηση», το ΚΚΕ τονίζει σε σχόλιό του για την αντιπαράθεση σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα πως «ο λαός θυμάται ότι την τελευταία φορά που τον επικαλέστηκε προέκυψε το τρίτο μνημόνιο». 
Όπως αναφέρει ο Περισσός, «η αντιπαράθεση συγκαλύπτει ότι κοινός παρονομαστής όλων των εμπλεκόμενων μερών (Ε.Ε. – ΔΝΤ – κυβέρνηση), όποια θέση κι αν παίρνουν στο ζήτημα των πλεονασμάτων, είναι η προώθηση όλων των αντιλαϊκών απαιτήσεων του κεφαλαίου, τις οποίες βαφτίζουν “μεταρρυθμίσεις”». «Αυτός είναι και ο λόγος που τα βάρβαρα μέτρα δεν θα έχουν ημερομηνία λήξης στο τέλος του προγράμματος, το 2018, αλλά θα συνεχίσουν παραπέρα», σημειώνει το ΚΚΕ. 
 
Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Νίσυρο, το κόμμα υπογραμμίζει πως «την αναστολή της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για ορισμένα νησιά, εκτός του ότι είναι προσωρινή, η κυβέρνηση τη συνδέει με τη συνέχεια της απαράδεκτης κατάστασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών. Αυτή η συσχέτιση είναι απαράδεκτη. Η δραστική μείωση του ΦΠΑ είναι δίκαιο και αναγκαίο μέτρο και πρέπει να εφαρμοστεί τώρα για όλα τα νησιά προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το πρόβλημα του αυξημένου μεταφορικού κόστους», τονίζει ο Περισσός. 
 
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο πρωθυπουργός έδωσε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, ενώ η λεγόμενη νησιωτική πολιτική του περιέχει δέσμη μέτρων με νέα δώρα για τους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες. 
Και όλα αυτά τη στιγμή που, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «τα λαϊκά στρώματα των νησιών υποφέρουν από την ανεργία, τη φοροεπιδρομή και τη σκληρή επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Που οι εξαντλημένοι, από την καλοκαιρινή περίοδο, ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται τώρα άνεργοι και χωρίς επίδομα. Που τα περισσότερα νησιά βρίσκονται, για μεγάλο χρονικό διάστημα, αποκλεισμένα από την υπόλοιπη χώρα και το κόστος της μεταφοράς είναι δυσβάστακτο. 
 
Η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση μεγάλων αεροδρομίων και λιμανιών. Εδώ εντάσσεται και ο λεγόμενος επανασχεδιασμός των ακτοπλοϊκών μεταφορών. Που αρκετά νησιά έχουν μετατραπεί σε χώρο διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών από την απάνθρωπη και επικίνδυνη πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Που στο Αιγαίο βρίσκεται και περιπολεί, καλεσμένο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, το επικίνδυνο – για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα – ΝΑΤΟ, που δεν αναγνωρίζει σύνορα και ενθαρρύνει το γκριζάρισμα του Αιγαίου». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:46