search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:52
MENU CLOSE

Οι δέκα σίγουροι τρόποι για να… διώξεις τον σύντροφό σου

15.12.2016 18:10
Προσοχή: Χωρίσατε, αλλά μείνατε φίλοι; Πιθανόν είστε ψυχοπαθείς! - Media

Οι σχέσεις είναι περίπλοκα πράγματα: οι παράγοντες που υπεισέρχονται και τις επηρεάζουν θετικά ή αρνητικά είναι τόσοι πολλοί που, συχνά, είναι αδύνατον να προβλέψει κανείς τις συνέπειες που μπορεί να έχει μια πράξη, φαινομενικά ασήμαντη.

Ωστόσο, η πείρα έχει δείξει ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνουμε και που οδηγούν σε σταδιακή επιδείνωση και, τελικά, καταστρέφουν οριστικά μια σχέση.

Έτσι, για να παραφράσουμε λίγο τον τίτλο του τραγουδιού του Πολ Σάιμον ορίστε “Δέκα τρόποι για να χάσετε τον σύντροφό σας”:

1. Γκρίνια: η γκρίνια, ιδίως, δε, η διαρκής γκρίνια δηλητηριάζει μια σχέση πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Θέλετε να τον διώξετε; Αρχίστε τη γκρίνια

2. Κριτική: η εποικοδομητική κριτική βελτιώνει μια σχέση. Η κακόβουλη ή διαρκής κριτική, πάλι, την καταστρέφει.

3. Αναμόχλευση του παρελθόντος: όλοι έχουμε κάνει λάθη στο παρελθόν και, συνήθως, το έχουμε πληρώσει. Το να τα ξεθάβουμε κάθε τόσο, όμως, από ένα σημείο και μετά κάθε άλλο παρά παραγωγικό είναι.

4. Αυταρέσκεια: η εξέλιξη του ατόμου οδηγεί σε εξέλιξη και τη σχέση. Αντιθέτως, η διατήρηση του status quo την φθείρει. Ποτέ ένας… γάιδαρος δεν πρέπει να θεωρείται δεμένος…

5. Παραίτηση και αδιαφορία: κατά τον ίδιο τρόπο που έχετε την απαίτηση ο/η σύντροφός σας να φροντίζει τον εαυτό του, έτσι πρέπει και εσείς να δείχνετε το ίδιο ενδιαφέρον για τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας. Να επαναλάβουμε τα περί γαϊδάρου και δεσίματος;…

6. Απουσία τρυφερότητας: οι ενδείξεις αγάπης και τρυφερότητας δεν είναι προαιρετικές, είναι υποχρεωτικές.

7. «Εγκλεισμός»: ο/η σύντροφός σας εκτός από σύντροφος είναι και ανεξάρτητο άτομο και η στέρηση της ανεξαρτησίας -ιστορικά μιλώντας…- οδηγεί σε εξεγέρσεις.

8. Υποτίμηση: η έλλειψη σεβασμού και εκτίμησης για τον σύντροφό σας, εκτός του ότι καταστρέφει τη σχέση, δείχνει και έλλειψη αυτοεκτίμησης.

9. Έλλειψη εμπιστοσύνης: σχέση που δεν στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, απλώς καταρρέει.

10. Παράβαση εμπιστοσύνης: αν ο/η σύντροφός σας σας εμπιστεύεται και εσείς παραβιάσετε αυτή την εμπιστοσύνη -π.χ. τον/την απατήσετε-, μην περιμένετε η σχέση να κρατήσει για πολύ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50