search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:05
MENU CLOSE

Ενστάσεις ΑΝΕΛ για την απαγόρευση πληρωμών λογαριασμών σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ

16.12.2016 14:24
Ο... χίπστερ βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη - Με μοβ σακάκι στη Βουλή (Photo) - Media
 
Διαφωνούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα και η οποία απαγορεύει την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ.
 
Μιλώντας στην Ολομέλεια, κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος κατέθεσε τις ενστάσεις των ΑΝΕΛ για την ρύθμιση λέγοντας πως δεν μπορεί κάποιος να μπορεί να πληρώνει λογαριασμούς στο περίπτερο και όχι σε κάποιο πρακτορείο.
 
Όπως αναφέρει η παράγραφος 4 του άρθρου 71 του πολυνομοσχεδίου «Απαγορεύεται σε οντότητες του ν. 4308/2014 που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς των τυχερών παιγνίων και του στοιχηματισμού  όπως οι τομείς αυτοί ορίζονται στο άρθρο 25 του Κεφαλαίου Η’ του Δ’ Μέρους του ν. 4002/2011, καθώς και στους τομείς διάθεσης και εμπορίας όπλων, να παρέχουν υπηρεσίες Αντιπροσώπου Παρόχων Υπηρεσιών Πληρωμών του ν. 3862/2010 και ν. 4021/2011».
 
Οι ενστάσεις των ΑΝΕΛ πάντως δεν πρόκειται να επηρεάσουν την ψηφοφορία που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα αφού για να καταψηφίσουν την συγκεκριμένη παράγραφο θα έπρεπε να καταψηφίσουν όλοκληρο το άρθρο 71.
 
Ωστόσο, επειδή το συγκεκριμένο άρθρο περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές ρυθμίσεις, οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέθεσαν την διαφωνία τους προκειμένου να καταγραφεί αλλά και να ασκήσουν πιέσεις είτε για την απόσυρση είτε τουλάχιστον για την επαναδιατύπωση της παραγράφου.  
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03